Seksiä joka päivä vuoden ajan – suomalainen pariskunta kokeilee

Johannes ja Karoliina ovat olleet yhdessä 16 vuotta. Pari päätti piristää makuuhuone-elämäänsä erikoisella kokeilulla: he aikovat harrastaa seksiä joka päivä vuoden ajan.

Johannes*, 33, Karoliina*, 30, ovat olleet yhdessä 16 vuotta. Pari tapasi ensi kerran toukokuussa 1995, ja naimisiin he päättivät mennä syyskuussa 1998. Vuoden 2010 hääpäivässä oli jotakin erilaista: kaksikko teki toisilleen lupauksen harrastaa seksiä vuoden ajan, keskimäärin joka päivä.

Idea päivittäisestä seksistä tuli Johanneksen huomaamasta Helmi-sivuston artikkelista: se kertoi pariskunnasta, harrasti seksiä päivittäin kuukauden ajan.

– Naureskellen kerroin siitä vaimolle ja sitten sovimme, että me ollaan vuosi samalla lailla, Johannes toteaa.

Karoliina lähti mukaan avoimin mielin.

– Olin kyllästynyt siihen kliseeseen, kun miehet aina "valittaa", että naiset eivät anna. Päätin, että nyt kokeillaan ja katsotaan miten onnistuu vuosi kuukauden sijaan, Karoliina toteaa.

Seksielämä ei ole pakonomaista

Hääpäivästä on tätä artikkelia kirjoitettaessa kulunut 189 päivää. Noiden päivien aikana pari on harrastanut seksiä 188 kertaa.

– Alussa meni helposti, sitten oli kahden-kolmen kuukauden jälkeen hieman hankalampi jakso reissuista johtuen, mutta nyt menee mukavan helposti. Olimme jossain vaiheessa jäljessä 11 kertaa ja korjasimme sitä pitämällä kahdestaan kylpylähotelliviikonlopun, jolloin ei käyty kylpylässä kertaakaan, Johannes kertoo.

Johanneksen mukaan seksi kerran päivässä onnistuu helposti. Jos viikolla jää pari päivää välistä, asian voi korjata viikonloppuisin.

– Kumpikaan meistä ei todellakaan koe tätä tiuhaa seksielämää pakonomaiseksi. Kyllä seksi onkin ihanaa! aviopari sanoo.


Karoliinan mukaan turhat riitelyt ja mykkäkoulut ovat kokeilun myötä jääneet pois. Arjessa on itse aktin lisäksi huomioitava toisen muutkin tarpeet, vaikka olisi miten kiire.

– Suosittelemme tätä kaikille avoimille useamman vuoden yhdessä oleville pareille. On aivan ihanaa, että aviomies oikeasti tekee kotitöitä ja ruokaa aivan erilailla kuin ennen. Arkielämään tällä saa paljon lisää juhlaa, Karoliina sanoo.

"En nykyisin osaa alkaa nukkua ilman seksiä"

Työ, opiskelu, pienet lapset – mistä ihmeestä löytyy aikaa jokapäiväiseen kahdenkeskiseen kohtaamiseen? Johanneksen mukaan lapset laitetaan nukkumaan noin kello 21, ja tämän jälkeen yhteistä aikaa on.

– Myös joskus keskellä päivää tulee sellainen tilaisuus, että voi hyvin pyörähtää yhdessä vessassa, mies heittää.

– Pidän tärkeinä yhteisiä hetkiä iltaisin, nautitaan iltapalaa kahdestaan lasten nukahdettua. Helposti pöydässä kahdestaan istuessa flirttailu alkaa, ja johtaa kilvan toisten kosketteluun, Karoliina sanoo.


Seksikerrat merkitään myös kalenteriin. Pari ei koe, että kalenteri tekisi seksistä arkipäiväisen askareen.

– Seksi tuntuu ihan samalta kuin ennenkin. Nyt ei vaan ole mitään tarvetta "ruinata". Toisaalta kun molempien asenne on tavoitteellinen, niin se kannustaa flirttailemaan ja kehumaan toista, koska se yleensä johtaa seksiin, Johannes sanoo.

– En nykyisin osaa alkaa nukkua ilman seksiä. Siitä on ennemminkin tullut tarve, jota ilman on vaikea olla. On erittäin mukavaa, että seksi ei tunnu "pakkopullalta", Karoliina kuvailee.

Kalenteriinkaan ei kelpaa mikä tahansa seksi. Pari on sopinut, että yhdeksi kerraksi lasketaan kerta, jonka aikana jompikumpi saa toisen avulla orgasmin. Itsetyydytys tai seksi ilman orgasmia ei siis riitä, eikä puhelinseksiäkään hyväksytä.

– Toki yleensä pyrimme siihen, että kumpikin saa, mutta se merkitään vain yhdeksi kerraksi kalenteriin. Vuorokauden aikana harrastetut kerrat merkataan sille vuorokaudelle. Suuseksi lasketaan kerraksi, jos se johtaa orgasmiin, pari selvittää.

Jos parin toinen osapuoli on sairaana tai matkoilla, kalenterimerkintä jää luonnollisesti tekemättä.

– Molemmat tietävät, että sitten kun tavataan, niin harrastetaan useasti saman vuorokauden aikana. Sairaus ei kovin helposti estä seksiä, mutta se voi toki rajoittaa hieman. Toista kunnioittaen harrastamme, ja toisen voinnin mukaan.


Pari käsittelee seksikertoja numeroina: nyt on menossa päivä 189, ja seksikertoja on 188. Jos välistä jää yksi päivä, maailma ei kaadu siihen.

– Pyrimme siis siihen, että seksikertoja olisi saman verran kuin kuluneita päiviä edellisestä hääpäivästä. Joskus jää työmatkan takia 3-4 päivääkin väliin ja sitten olemme viikonlopun aikaan vähän ahkerampia ja otamme kalenteria "kiinni", pari kuvaa.

Kokeilun suurin haaste onkin parin mukaan aikataulussa pysyminen, sekä työ- ja harrastusmatkojen sovittaminen yhteen kokeilun kanssa.

Ei enää pakkeja

Johannes ja Karoliina kokevat, että aktiivinen seksielämä on lisännyt suhteen avoimuutta. Pari on aiemminkin ollut avoin ja kokeilunhaluinen uusien asioiden suhteen.

– Koen olevani "parempi" rakastaja vaimolleni, Johannes sanoo.

– On ollut hyvä huomata, että seksistäkin voi tulla tarve. Ihanan nautinnollista seksi on tiuhemminkin harrastettuna, Karoliina pohtii.

Jokapäiväinen seksi on tuonut elämään lisää maustetta. Pakkejakin saa vain harvoin.

– On erittäin kivaa kun vaimokin tekee usein aloitteita ja pukeutuu, sekä flirttailee kivasti iltaisin ja tekstiviesteillä. Aika harvoin myöskään tulee "torpatuksi" seksin ehdottelun suhteen. Myös yhdessä arkiaskareiden tekeminen on lisääntynyt, Johannes kuvailee.

Miehen mukaan seksistä puhutaan nyt avoimemmin, ja toisen "seksikunnosta" pidetään huolta. Johanneksen mukaan pari on saanut lisääntyneen seksielämän lisäksi iloa ja hyviä nauruja yhteisistä kokemuksista. Karoliinaa kokeilu on auttanut ymmärtämään miesten käsityksiä seksistä.

– Olen ymmärtänyt, etteivät miehet tarkoita pahaa puhuessaan seksistä kavereiden kanssa. On erittäin kiva huomata olevansa haluttava useidenkin yhdessäolovuosien jälkeen. Koen tarvetta pitää mieheni tyytyväisenä, Karoliina kuvaa.

"Varmasti jatkuu sama tahti jatkossakin"

Karoliina uskoo, että parin seksielämä on tällä hetkellä parempaa kuin "tavallisen parin".

– Olemme avoimempia ja tutustuneet toisiimme tarkemmin fyysisesti ja henkisesti. Pidämme välillä toisten tutkiskelu- ja kokeiluhetkiä, jolloin avoimesti kokeilemme ja selvitämme, miltä mikäkin tuntuu. Olemme oppineet tuntemaan toisemme tarkasti ja tiedämme, mistä toinen tykkää.

– Saan orgasmin helpommin ja useammin kuin ennen. Mies myös kestää pitempään kun kertoja on tiuhemmin ja seksi kestää pitemmän aikaa kerralla ja saan nauttia enemmän. Kunpa kaikki naiset tajuaisivat tämän, Karoliina sanoo.

Johanneksen mukaan seksin laatu on parantunut, mutta kyse ei ole niinkään kokeilusta itsestään, vaan avoimuudesta omaa aviopuolisoa kohtaan.

189 takana, vielä monta edessä. Joko pari toivoo, että vuosi olisi ohi?

– Ei missään nimessä! Kun tähän on tottunut, niin varmasti jatkuu lähes samanlainen tahti jatkossakin. Voi ehkä tuntua hullulta, mutta kun tietynlaiseen rytmiin oppii, niin siitä ei halua pois. Lisäksi parisuhde kaikissa muissakin asioissa sujuu paljon paremmin, Karoliina hehkuttaa.

* Haastateltavien nimet on muutettu


MTV3/Helmi

Teksti: Maria Aarnio

Kuvat: Shutterstock, kuvien henkilöt eivät liity juttuun

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja