Seitsemän väittämää deittailun muuttumisesta – oletko samaa mieltä?

Deittailun säännöt ja tavat ovat muuttuneet "vanhoista hyvistä ajoista". Uuteen ihmiseen tutustuminen jännittää kuitenkin edelleen, eivätkä hyvät neuvot ole pahitteeksi. 

Internet ja erilaiset sovellukset helpottavat uusien ihmisten tapaamista, mutta ne ovat samalla muuttaneet treffeillä käyntiin liittyviä tapoja. Huffington Post pyysi Facebook-seuraajiaan kertomaan, mitä he eniten kaipaavat entisaikojen tapailukulttuurissa. Lue listaus – oletko samaa mieltä väittämien kanssa?

1. Seksin kanssa ei kiirehditty

Ei olisi oikein väittää, etteivätkö ensitreffeiltä olisi menty samana iltana sänkyyn vuosia sittenkin. Voidaanko kuitenkin sanoa, että nykyään deittailun tarkoituksena on päätyä sänkyyn? Onko vielä olemassa romanttisia hyvän yön suukkoja kotiovella?

2. Miehet olivat herrasmiehiä

Ovatko vanhat ”herrasmiehen tavat” unohtuneet? Tässä yhteydessä ei puhuta takin laskemisesta jalkakäytävälle, jotta seuralaisen kengät eivät kastuisi, vaan yleisistä hyvistä tavoista, joilla otetaan toinen huomioon, kuten oven avaaminen, takin auttaminen päälle tai tuolin tarjoaminen.

3. Ulkonäköön kiinnitettiin eri tavalla huomiota

Ulkonäkö on nykypäivänäkin tärkeä osa deittailua, mutta siitä huolehtiminen on muuttunut. Yleinen siisteys on ollut aiemmin tärkeää treffeillä. Nykyään mies saattaa pitää lippalakkia sisätiloissa päässä, eikä hiuksia ei ole jaksettu laittaa. Paitaakaan ei ole välttämättä edes silitetty. On eri asia mennä treffeille, kuin kaverin kanssa pubiin.

4. Kukat kuuluivat deittailuun

Kun mies saapui hakemaan naista treffeille, oli hänellä mukanaan usein kukkia. Tällä pienellä eleellä sai seuralaisen tuntemaan itsensä tärkeäksi. Kukkien tuominen kielii myös siitä, että treffien eteen on nähnyt hieman vaivaa.

5. Seuralaisesi kiinnitti huomion sinuun, eikä puhelimeensa

Katsekontakti on keskustellessa tärkeää. Nykyaikana saatamme keskittyä kaikkeen muuhun, paitsi itse seuralaiseemme. Voiko Facebookin tai Instagramin selaaminen olla tärkeämpää, kuin keskittyminen treffiseuraasi?

6. Mies tarjoutui maksamaan

Aiheesta on puhuttu paljon, eikä kyseistä sääntöä ole enää nykyään hakattu kiveen. Kaikki eivät enää oleta miehen tarjoavan ravintolailtaa. Monet odottavat kuitenkin miehen vielä maksavan laskun, joten miehien kannattaakin harkita myös treffiseuran ruuan maksamista.

7. Entisistä suhteista ei puhuttu ensitreffeillä

Nykyään ensimmäisillä treiffeillä saatetaan ottaa toisen aiemmat kumppanit puheeksi hyvinkin nopeasti. Sosiaalinen media voi ruokkia tällaista toimintaa, sillä toisen aiempaan elämään tutustuminen on entistä helpompaa esimerkiksi Facebookin kautta. Onko tärkeämpää keskittyä treffiseuran aiempiin suhteisiin vai nykyhetkeen?

Lue myös:

    Uusimmat