Seikkailija seilaa Suomenlahden yli laituriveneellä

Suomalainen Kari "Ruffe" Nurmi aloittaa lähipäivinä purjehduksen Suomenlahden yli Tallinnasta Helsinkiin. Purjehduksessa ei olisi muuten mitään eriskummallista, mutta tämä meren ylitys tapahtuu laiturin avulla. 

Seikkailijaksi itseään tituleeraavan Ruffe Nurmen menopeli on kelluva Marinetek-laituri, jonka päälle on rakennettu norjalaisen tutkimusmatkailijan Thor Heyerdahlin Kon-Tiki-alusta muistuttava yläosa. 

– Mastot on rakennettu kahdesta kuusipuusta, jotka on itse kaadettu Mäntsälän metsistä. Laiturin ruokomaja on tehty Itämeren ruo`osta ja aluksessa on pitkä airoperäsin ja puuvillapurje, Nurmi kertoo MTV:n Huomenta Suomessa. – En ole yhtään vielä purjehtinut tällä, joten tilanne on jännittävä. 

Suurimmat ongelmat Suomenlahden ylityksellä tulevat olemaan epävarmuus aluksen purjehduskyvystä ja ohjattavuudesta sekä vilkas laivaliikenne. Laiturialusta voi purjehtia ainoastaan myötätuuleen, jolloin väistäminen on vaikeaa.

– Pikkuprutku on kuitenkin matkassa mukana, jotta pääsemme eteenpäin esimerkiksi isojen laivojen kohtaamista varten.

Noin 90 kilometrin ylityksen arvioidaan kestävän noin 1-2 vuorokautta. Toistaiseksi seikkailija odottaa Tallinnassa purjehdukselleen suotuista säätä. 

47-vuotias Nurmi on purjehtinut jo 25 vuoden ajan maailman meriä. Hän on tiettävästi edelleen Suomen nuorin valtameripurjehtija ja purjehti ensimmäisenä lasikuituveneellä pohjoiselle napajäätikölle ja Huippuvuorten ympäri vuonna 2013. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja