Seesamilohi limettikastikkeessa ja pirteä couscous 27.7.2001
Toim. Kaisa Torkkeli
Seesamilohi limettikastikkeessa
500 g lohifileetä (ruodot nypittynä ja nahattomana)
suolaa ja mustapippuria rouhittuna
Paneeraukseen:
vehnäjauhoja
kananmunaa
seesaminsiemeniä
0,5 dl öljyä paistamiseen
Kastike:
2-3 rkl oliiviöljyä
2 limetin mehu tai 1 sitruunan mehu
suolaa
nippu sipulin varsia
Leikkaa lohifileen pala kahteen osaan pitkittäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele molemmat kalapalat vehnäjauhoissa, kananmunassa ja lopuksi seesaminsiemenissä kauttaaltaan. Lorauta paistinpannulle öljyä niin, että pannun pohja peittyy. Kuumenna öljy hyvin kuumaksi. Paista seesaminsiemen kuorrutteiset kalapalat kauttaaltaan, jokaiselta sivuiltaan. Paista nopeasti vain sen verran, että siemenet saavat väriä. Kala saa jäädä keskeltä raa'aksi. Valmista kastike. Purista limettien tai sitruunan mehu ja leikkaa sipulien varret ohuiksi renkaiksi. Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset. Leikkaa hieman jäähtyneet kalapalat terävällä veitsellä viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille. Kaada kastike päälle. Kala kypsyy mehun happamuuden ansioista hieman. Tarjoa kalaa couscousin, riisin, uusien perunoiden tai vihreän salaatin kanssa.
Pirteä couscous
2,5 dl couscous ryynejä
n.2 dl kasvislientä
1-2 valkosipulin kynttä ja 0,5 -1 tuore chili
2-3 pientä uutta sipulia
0,5 tuore kurkku
0,5 pieni kukkakaali
n. 1 tl suolaa
oliiviöljyä ja sitruunanmehua
1 granaattiomena TAI 1 dl punaviinimarjoja TAI vadelmia
reilusti tuoretta korianteria
Kaada kuuma kasvisliemi couscous ryynien päälle. Anna turvota noin 20 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Hienonna valkosipuli ja chili. Leikkaa sipulit ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja kukkakaali pieniksi nupuiksi. (Voita halutessasi hieman kuullottaa sipuleita ja kukkakaalia.) Lisää kaikki kasvikset ja mausteet turvonneen couscousin joukkoon. Lisää suola ja loraus oliiviöljyä sekä happamuudeksi hieman sitruunanmehua. Halkaise granaattiomena ja poista siemenet. Lisää siemenet couscousiin tai käytä vadelmia tai punaisia viinimarjoja. Lisää lopuksi hienonnettua tuoretta korianteria. Tarjoa sellaisenaan tai kanan, lampaan, naudanlihan tai kalan kanssa.
Uusimmat
-
11:35
Etelä-Norjan ilmatila jälleen avattu – tästä lentokaaos johtui
-
11:20
MTV seuraa tulospäivää: Nesteen liikevaihto laski
-
10:52
Järvenpään ravintola-ampumisesta vaaditaan vangittavaksi 21-vuotiasta naista – Poliisi: "Meillä on muitakin epäiltyjä"
-
10:52
Kruununprinsessa Victoria aloittaa upseerin opinnot
-
10:51
Suora lähetys kello 13.20: Jengirikollisuus kuriin? Oikeusministeri esittelee toimet
-
10:49
NHL-joukkue sai hurmioituneen vastaanoton uudessa kodissaan – Lauri Markkanen otti kaiken ilon irti
-
10:42
Salossa tapahtuneen murhan esitutkinta valmistumassa – poliisi epäilee neljää henkilöä
-
10:41
Käytetyissä huonekaluissa piilee inhottava riski – "Havaitseminen voi olla hyvinkin haastavaa"
-
10:40
MTV paikalla: Lukiolaiset marssivat ulos oppitunneilta vastustaakseen hallituksen leikkauksia – suora lähetys kello 12.10
-
10:37
Etelä-Norjan ilmatila ammottaa tyhjyyttään: Animaatio näyttää, kuinka nopeasti koneet ohjattiin pois
-
10:35
Poliisi varoittaa kavalista huijareista – onnistuneet viemään kymmeniätuhansia euroja
-
10:23
Valtiovarainministeriö: Tarvitaan lisää säästöjä ja veronkorotuksia velkaantumisen taittamiseksi – suora lähetys käynnissä
-
10:16
Tiger Woodsille sadan miljoonan erikoisbonus
-
09:53
Pariisin ikoninen maamerkki kärsi mittavat vahingot
-
09:44
Maahanmuutto lisääntyi alkuvuodesta
-
09:23
Liigafinaalin törkytempusta kohistaan – Petteri Sihvoselta äärimmäisen raju vaatimus kurinpidolle
-
09:22
Barcelonan valmentajatilanteeseen täyskäännös: Xavi pyörsi päätöksensä
-
08:57
Näiden julkkisten kustannuksella vitsaillaan Joonas Nordman Show: Grillikausi -sarjassa
-
08:55
Yrityssaneeraukseen hakeutuneen Lehto Groupin toimitusjohtaja vaihtuu
-
08:46
Kommentti: Putinin puhdistus on alkanut – Shoigu selvisi vielä varoituslaukauksella
-
Lataa lisää