Seerumi – mitä se todella on?

Monelle sana seerumi on hämmennystä herättävä eikä kerro tuotteen nimessä juurikaan. Mitä tämä ihmetuote sitten on, ja miten sitä käytetään?

Sana seerumi vilahtelee kauneusartikkeleissa ja tuotteissa sitä mainostetaan milloin tehoaineena, milloin tuhkimotippoina. Yksinkertaistettuna seerumilla tarkoitetaan ihon syvimpiin kerroksiin imeytyvää tuotetta, jonka imeytymiskyky on nopea. Seerumi sisältää enemmän aktiivisia ainesosia kuin muut ihonhoitotuotteet.

Aktiiviset ainesosat tehostavat vaikutusta

Kuten muutkin ihonhoitotuotteet, myös seerumeita on kehitetty eri tarkoituksiin. Ihoa kirkastamaan, aknea hoitamaan ja ihon ikääntymistä hidastamaan. Koska seerumit imeytyvät syvemmälle kuin kasvovoiteet ja sisältävät usein korkeamman määrän aktiiviaineita kuin voiteet, tarjoavat ne parasta mahdollista hoitoa iholle. Seerumin avulla saa myös aikaan näkyviä tuloksia nopeammin kuin muilla ihonhoitotuotteilla.

Seerumeiden koostumus

Seerumit ovat öljy- ja vesipohjaisia, mutta koostumus on kuitenkin öljytön. Tämä mahdollistaa seerumin imeytymisen syvemmälle ihoon. Seerumin jälkeen ihon pitäisi tuntua samettisen pehmeältä sen intensiivisen kosteutuksen vuoksi.

Näin käytät seerumia

Levitä seerumi aina hyvin puhdistetulle iholle hierovin liikkein. Hieronta auttaa tuotetta imeytymään paremmin. Seerumin päälle levitetään kasvovoide, mutta jos iho on rasvainen tai ei tarvitse ylimääräistä kosteutusta, riittää seerumi yksinään.

Yleisin harhaluulo on, että vain ikääntyvälle iholle voi käyttää seerumeita. Nuorempikin voi käyttää seerumia, kuhan se on valittu oikeaan tarkoitukseen. Nuoremmalle iholle sopivat kosteuttavat ja kirkastavat seerumit.

Seerumia myös meikeissä

Seerumia ei tavata ainoastaan ihonhoitotuotteissa: tätä nykyä on myös olemassa esimerkiksi seerumimeikkivoiteita tai seerumimascaroita. Seerumimeikkivoide on hoitotuotteen tavoin ihoa hellivä meikkivoide: ne voivat esimerkiksi auttaa häivyttämään ryppyjä sekä muita ikääntymisen merkkejä ja korjata ihon pieniä virheitä. Seerumimascarat puolestaan hoitavat ja vahvistavat ripsiä.


Lue myös:


AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja