Sébastien Ogierilta havainto, mikä Suomen MM-rallissa on muuttunut – Hyundai-kuskit pessimistisiä testi-EK:n jälkeen

Poikkeuksellisesti syksyllä ajettava Suomen MM-ralli polkaistiin perjantaiaamuna käyntiin testierikoiskokeella. Vesalan neljän kilometrin pätkän nopein oli Hyundain Craig Breen.

Breen ajoi pätkän aikaan 1.50,7 ollen vajaan sekunnin tallikaveriaan Ott Tänakia ja Toyotan Sébastien Ogieria nopeampi. Esapekka Lappi oli Toyotalla viides ja Kalle Rovanperä seitsemäs runsaat kaksi sekuntia kärkeä perässä.

Ralli käynnistyy ensimmäisellä erikoiskokeella kello 13.38. Vielä aamukahdeksalta Keski-Suomen soratiet olivat yön jäljiltä kosteita ja liukkaita. Sen pani merkille myös Ogier.

– Täällä on todella kaunista. Rakastan näitä värejä. Meidän täytyy kuitenkin pysytellä tiellä. Siellä on aika liukasta nyt aikaisin aamulla, Ogier kommentoi WRC:n All Live -lähetyksessä.

– Täytyy katsoa, millaiset olosuhteet ovat. Aamulla on todella kylmä, joten pito ei ole samanlainen kuin mitä meillä normaalisti on. Autoa on kuitenkin fantastista ajaa täällä. Täytyy nauttia siitä, että saa ajaa viimeisen kerran näitä autoja soralla, ranskalaiskuski hehkutti.

Kalle Rovanperä kuuluu kotikisansa ehdottomiin voittajasuosikkeihin. Perjantaina 21-vuotissyntymäpäiviään viettävä Toyota-kuski oli varovaisen toiveikas.

– Tietysti meidän täytyy tällaisessa rallissa sitä (voittoa) tavoitella, mutta helppoa se ei tule olemaan. Katsotaan, mitä voimme saada aikaiseksi. Varmasti tulee ihan hieno viikonloppu ja kova taisto, Rovanperä sanoi.

Hyundait olivat ainakin Vesalan testi-ek:lla nopeita, mutta ainakin Thierry Neuville piti Toyotan kuljettajia suurina ennakkosuosikkeina.

– Tiedämme, että Toyotat tulevat olemaan täällä todella nopeita. En oikeastaan tiedä. Haluan vain nauttia. Meidän täytyy pitää hauskaa ja tuoda tiimille palkintosija kotiin. Luulen kuitenkin, että se tulee olemaan vaikeaa, Neuville ennakoi.

Jyväskylässä Volkswagen Polon R5-autoa ajava Teemu Suninen on WRC2-luokassa vahva suosikki. Hän tutustui vielä perjantaiaamuna uuden auton ohjaamiseen.

– Olen aika luottavainen, mutta täytyy sanoa, että hypyt ovat tällä autolla vähän haastavia. Minun täytyy opetella uusi ajotyyli tälle autolle. Se kuitenkin paranee koko ajan, Suninen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat