Sebastian Ahon loistokkuudesta painava huomio – myös hattutemppusankari suitsutti suomalaistähteä: "En olisi onnistunut ilman toveriani"

10:00
Carolina Hurricanesin Sebastian Aho tarjoili kolme syöttöpistettä New York Rangers -ottelusarjan toisessa voittopelissä Suomen aikaa maanantai-iltana.

Sebastian Aho ja Andrei Svetshnikov muodostivat tuhoisan parivaljakon, kun Carolina Hurricanes kaatoi New York Rangersin jo toistamiseen jääkiekon NHL:n karsintakierroksella maanantaina. Kaksikko keräsi paljon kehuja ottelun jälkeen.  

Aho syötti kaikki Svetshnikovin kolme maalia, kun Hurricanes voitti 4-1. Sarja on nyt katkolla Carolinalle 2-0-lukemissa. 

Hurricanesin päävalmentaja Rob Brind'Amour sai ottelun jälkeen vastailla kysymyksiin suomalais-venäläisestä parivaljakostaan, joka muodostaa ykkösketjun Teuvo Teräväisen kanssa.

Brind'Amourin mielestä Ahosta, joka on iskenyt kahteen otteluun tehot 1+4, huokuu johtajuus.  

– En usko, että olen nähnyt hänessä nyt mitään erilaista verrattuna tämän kauden aiempiin otteluihin. Hän on ehdottomasti kypsynyt jääkiekkoilijana, ja hän ymmärtää sen, mitä hänen on tehtävä, jotta menestymme. Olemme onnekkaita, että joukkueessamme on pelaajia, jotka laittavat joukkueen edelle. Hän on ehdottomasti tällainen pelaaja. Hän pelaa joukkuepeliä, Brind'Amour pyöritteli lehdistötilaisuudessa. 

– Hänellä on kaikki maailman lahjakkuus, sen näkee hänen suorituksistaan, mutta hänen kypsymisensä jääkiekkoilijana on noussut isosti esiin. 

Illan kunkku oli kuitenkin 20-vuotias Svetshnikov, joka teki uransa ja Hurricanesin seurahistorian ensimmäisen hattutempun pudotuspeleissä. 

– Hän on aito, loistava persoona. Ennen kuin hän tuli tännen olin nähnyt hänen pelaamistaan vain videolta. Kun tapasin hänet ensi kertaa, tiesin, että hänestä tulee erityinen pelaaja. Hänestä tulee koko ajan parempi. Olemme todella onnekkaita, Brind'Amour kommentoi. 

– Jos joku olisi sanonut ennen ottelua, että joku tekee pelissä hattutempun, hän olisi kuulunut ehdokaslistalleni. Tämä oli hänen ensimmäinen hattutemppunsa, mutta hän tekee niitä vielä paljon lisää. Hän haluaa tulla jatkuvasti paremmaksi, ja olette varmasti huomanneet sen, luotsi jatkoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Svetshnikovin vieressä pressissä istunut Jordan Martinook hymyili puhuessaan venäläisestä seuratoveristaan. 

– Hän on fysiikaltaan kuin härkä, hän luistelee ja laukoo hyvin ja tekee kaiken nopeasti. Peliälyäkin löytyy. Pumppaan nyt hänen renkaitaan, mutta hän on erityinen pelaaja, Martinook summasi. 

Hattutemppu maistui myös ottelun sankarille. 

– Olen innoissani ensimmäisestä hattutempustani, jonka tein vielä supertähtimaalivahtia (Henrik Lundqvist) vastaan. En olisi kuitenkaan onnistunut tässä ilman toveriani, kiitos siitä, Svetshnikov totesi viitateen Ahoon. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja