NHL-tähti Tuukka Raskin paljastus poissaolon todellisesta syystä yllätti: "Kaikenlaiset punaiset valot alkoivat vilkkua"

6:24
Carolina Hurricanesin Sebastian Aho tarjoili kolme syöttöpistettä New York Rangers -ottelusarjan toisessa voittopelissä Suomen aikaa maanantai-iltana.

Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask paljasti maanantaina, että hän joutui kahdeksi päiväksi karanteeniin mahdollisesti koronavirukseen viittaavien oireiden takia. Testit osoittautuivat kuitenkin negatiivisiksi. 

Rask oli sivussa Bruinsin ensimmäisestä koronavirustauon jälkeisestä tosipelistä sunnuntaina. Valmentaja Bruce Cassidy selvitti, että aiemmin sormensa murtanut Rask oli ollut huonovointinen.  

Suomalaisvahti kertoi todellisen syyn maanantaina. 

– Ei ollut helppoa maata sängyssä kahta päivää karanteenin takia. Yritän nyt päästä vireeseen, saada jalat liikkeelle. Tässä on vielä pari ottelua jäljellä (ennen pudotuspelikierrosta). Olen varma, että pääsen normaalille tasolle parin seuraavan päivän aikana, Rask totesi NHL:n järjestämässä lehdistötilaisuudessa. 

Vastaus yllätti pressissä mukana olleet toimittajat. Yksi heistä hämmästelikin sitä, että Rask oli ollut karanteenissa. 

– Minulla oli yskä, joten ilmoitin siitä sovelluksessa. Kaikenlaiset punaiset valot alkoivat vilkkua, ja olin karanteenissa kaksi päivää. Annoin kaksi negatiivista testiä sen jälkeen, joten se oli sillä selvä. Sain palata tänään, huippuvahti selvitti. 

– NHL haluaa olla hyvin varovainen näiden juttujen kanssa. Jos on oireita, ja testi onkin positiivinen, niin siinä vaiheessa voi olla jo viettänyt paljon aikaa monen joukkuekaverin kanssa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Bruins pelaa seuraavan kerran Suomen aikaa torstain vastaisena yönä, kun itäisen konferenssin sijoitusottelussa vastaan luistelee Tampa Bay Lightning. Rask uskoo olevansa pelikunnossa.  

– Minulla on edelleen pieni yskä, mutta testi oli negatiivinen, ja ainoastaan sillä on minulle merkitystä. En ole huolissani yskästä.  

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja