Sebastian Ahon liekehdintä uhkaa jo seuraennätystä – suomalaiskaksikko juoni Hurricanesiin henkeä

Sebastian Aho kommentoi historiallista peliään:"Tuolta se näyttää, kun koko joukkue pelaa yhtenäisesti" 3:57
Sebastian Ahon kommentteja MTV Urheilulle 22. helmikuuta pelatun Toronto-ottelun jälkeen.

Sebastian Ahon pisteputki venyi jo 14 ottelun mittaiseksi ja Teuvo Teräväinen osui kahdesti, mutta Carolina Hurricanes hävisi silti 2-3 Colorado Avalanchelle jääkiekon NHL:ssä lauantain vastaisena yönä.

Aho alusti molemmat Teräväisen maalit. Ne syntyivät kolmannessa erässä kahden minuutin välein, ja isännät nousivat niillä tasatilanteeseen, mutta Samuel Girard varmisti täyden pistepotin Avalanchelle ajassa 57.23.

Teräväisellä on tällä kaudella kasassa 15 maalia (yhteensä 59 pistettä). Ahon tehopisteet merkitään nyt 36+26=62. Hänen pisteputkensa alkoi 21. tammikuuta, ja suomalaistaituri on summannut 14 kamppailussa pisteet 12+9=21.

Ahon tehoputki on seurahistorian kolmanneksi pisin, edellä ovat vain Mike Rogersin putket (18 ottelua kaudella 1980-81 ja 17 ottelua kaudella 1979-1980).

Coloradon voittovire vieraskaukalossa on ollut viime aikoina huima. Se sivusi Hurricanes-voitolla seuraennätystä, seitsemän vierasvoiton putkea kaudelta 1998-1999.

Joonas Donskoi jäi tehoitta Carolinan vieraana. Mikko Rantanen oli loukkaantuneena sivussa.