Se oli siinä! Tim Sparvin upea ura päätökseen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Tim Sparv lopettaa pelaajauransa. Sparv, 34, kertoi päätöksestään maanantaina Palloliiton järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Sparv pelasi pitkällä urallaan 84 maaottelua, joissa teki teki yhden maalin. Päättyneellä kaudella HJK:ta ja kreikkalaista Larissaa edustanut Sparv johdatti Huuhkajat viime kesänä EM-kisoihin ja pelasi polvivaivastaan huolimatta otteluissa Tanska ja Belgiaa vastaan. Jo aiemmin kapteeninnauhaa kantanut Sparv valittiin maajokkueen kapteeniksi vuonna 2018.

– Olen ottanut kropastani niin paljon irti kuin voin. Nyt on aika aloittaa uusi luku, Sparv sanoi lehdistötilaisuudessa.

Seuratasolla Sparv pelasi Suomen lisäksi kuudessa eri maassa. Sparv lähti ulkomaille jo 16-vuotiaana, kun hän siirtyi englantilaisen Southamptonin akatemiaan vuonna 2003. Ura Englannissa ei lähtenyt liitoon, ja Sparv siirtyi kaudeksi 2007–2008 ruotsalaiseen Halmstadiin.

Uransa kenties parhaat vuodet Sparv pelasi tanskalaisessa Midtjyllandissa, johon hän siirtyi pelattuaan hollantilaisessa Groningenissa ja saksalaisessa Greuther Fürthissä vuonna 2014. Sparv voitti Tanskan mestaruuden kolme kertaa.

– En koskaan ollut lahjakkain pelaaja, mutta ymmärsin, mitä minun on tehtävä menestyksen eteen

Sparvin ura myös päättyy mestaruustunnelmissa. Pelattuaan Midtjyllandin jälkeen kauden kreikkalaisessa Larissassa oli aika palata kotiin. Sparv solmi viime kesänä HJK:n kanssa loppukauden kattavan sopimuksen, johon oli kirjattu myös optio seuraavasta kaudesta. 

Sopimuksen julkistamisen yhteydessä Sparv kertoi myös kiinnostuksestaan valmentamiseen tulevaisuudessa.

Kausi ja Sparvin ura päättyi HJK:ssa mestaruuteen ja peleihin Uefan Konferenssiliigassa.

Sparv valittiin Vuoden jalkapalloilijaksi 2015. Sparv palkittiin hiljattain kansainvälisen pelaajaliiton FIFPron tunnustuksella tasa-arvoa ja ihmisioikeuksia edistävistä lausunnoistaan.

Joulukuussa Sparv pokkasi pääpalkinnon Palloliiton järjestämässä Captain’s Ball -gaalassa merkittävästä työstään jalkapallossa.

Lue myös:

    Uusimmat