Suomeen palannut Tim Sparv tiedostaa, ettei "ikä tule yksin" – "Katsotaan, mitä teen seuraavana vuonna"

Tim Sparv teki HJK-debyyttinsä torstaina, kun helsinkiläiset etenivät jatkoon Eurooppa-liigan karsinnassa kaatamalla Neftcin. 

Maajoukkuekapteeni Sparv solmi kesällä HJK:n kanssa loppukauden kattavan sopimuksen, jossa on myös optio ensi kaudesta. Heinäkuun lopussa Sparv kertoi MTV Urheilun haastattelussa paluun Suomeen olleen ajatuksissa jo pidempään. Nyt oli sopiva hetki tulla kotiin, Sparv sanoo.

Sopimuksessa on optio, mutta 34-vuotias keskikenttämies myöntää, ettei tiedä, mitä ensi kausi tuo tullessaan. Nyt hän keskittyy täysillä loppukauteen HJK:n ja MM-karsintoja syyskuussa jatkavan maajoukkueen kanssa.

– Ikä ei tule yksin, se on vaan näin. Nyt mennään talveen asti täysillä Klubissa ja maajoukkueessa, sitten katsotaan, mitä teen seuraavana vuonna. Ajatus on, että jatkan Klubissa myös silloin. Haluan olla täällä pitkään. Ensin pelaajana, mutta ehkä myös valmentajana tulevaisuudessa. Tämä on minulle todella hyvä ja inspiroiva ympäristö.

Sparv lähti jo nuorena ulkomaille, kun hän siirtyi 16-vuotiaana Southamptonin akatemiaan. Ulkomaankierroksensa aikana mies pelasi kuudessa eri maassa. Tulevaisuudessa valmentajana etenkin nuorten auttaminen uralla eteenpäin kiinnostaa.

– Valmentaminen on iso intohimoni. Se on varmasti maailman hienoin asia nähdä, kun nuori pelaaja kehittyy ja pääsee eteenpäin. Heillä on yleensä erittäin utelias asenne ja he ovat täynnä intoa. Sellaisessa ympäristössä haluaisin olla.

Mitään kummempia tavoitteita joskus koittavalle valmennusuralleen Sparv ei ole asettanut. Päällimmäisenä ajatuksena on kehittyä valmentamisessa. 

– Tällä hetkellä en ole valmentaja, vaan utealias jalkapalloilija, joka haluaa jatkaa jalkapallon parissa, koska tämä on maalman paras työ. Valmentaminen ja seuraavan sukupolven auttaminen kiinnostaa minua tosi paljon.


Lue myös:

    Uusimmat