"Se ei ole sinun asiasi" – naisen hyökkäys vauvauteluita vastaan kerää kehuja somessa

Freelance toimittaja Emily Bingham nousi Facebookin sankariksi hyökätessään uteliaita ihmisiä vastaan.

Emily Binghamin Facebook-päivitys on herättänyt runsaasti ylistystä somessa. Bingham päätti kertoa suoraan vauvauutisia uteleville, ettei se ole heidän asiansa kysellä moisia.

Yhdytkö sinä Binghamin mielipiteeseen?

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Hei, kaikki! Nyt kun sain huomionne satunnaisella ultrakuvalla, jonka nappasin Googlen kuvahausta, tässä olisi ystävällinen tietoisku siitä, etteivät ihmisten suunnitelmat ja päätökset lisääntymisestä ja suvun jatkamisesta ole teidän asianne. EI OLE TEIDÄN ASIANNE. Ennen kuin kysytte nuorelta avioituneelta parilta, jotka tuntuvat olleen yhdessä ikuisuuden, milloin he aikovat perustaa perheen... Ennen kuin kysytte yhden taaperon vanhemmilta, milloin Pikkuveli tai Pikkusisko laitetaan tekeille... Ennen kuin kysytte kolmekymppiseltä sinkulta, aikooko hän hankkia lapsia, koska, tiedäthän, kello tikittää... Lopettakaa. Ette tiedä, kuka kamppailee lapsettomuuden kanssa tai suree keskenmenoa tai kellä on terveysongelmia. Ette tiedä, kenellä on parisuhdeongelmia tai paljon stressiä tai kenen ajoitus ei vain ole kohdillaan. Ette tiedä, kuka miettii, haluaako lapsia tai haluaako lisää lapsia. Ette tiedä, kuka on päättänyt, ettei se ole heitä varten nyt tai koskaan. Ette tiedä, kuinka näennäisen viaton kysymyksenne voi aiheuttaa jollekin surua, kipua, stressiä tai turhautuneisuutta. Toki on ihmisiä, joille kysymyksenne ei aiheuta mitään ahdistusta – mutta voin kertoa omasta kokemuksestani ja kuultuani ystävieni kokemuksia, että sitä ne enemmän kuin todennäköisesti aiheuttavat.

Pääasia: Halusitpa olla isovanhempi tai hyvää tarkoittava ystävä tai perheenjäsen tai utelias naapuri, se ei ole sinun asiasi. Kysy joltakulta, mistä hän on innostunut juuri nyt. Kysy, mikä oli parasta hänen päivässään. Jos tuo henkilö haluaa kertoa sinulle jotain henkilökohtaista, kuten suunnitelmistaan hankkia tai olla hankkimatta lapsia, hän kertoo sinulle. Jos olet utelias, rauhoitu, odota ja anna hänen tehdä se, kun hän itse haluaa, jos ja kun hän on valmis."

"Tapahtuu päivittäin"

Päivitystä on jaettu jo yli 54 000 kertaa. Päivitykseen ovat kommentoineet lukuisat vauvauteluista kärsivät.

"Hyvä ajoitus. Tätä tapahtuu minulle päivittäin. Grrr, älkää kysykö enää."

"Kyllä, kyllä ja kyllä."

"Hallelujah! Hyvä päivitys! En voisi olla enempää samaa mieltä!"

Lähde: Someecards

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja