SE-aituri Viivi Lehikoinen nousi loppumetreillä häikäisevään voittoon – "Pääsi yllättämään"

Yleisurheilun MM-kilpailuissa 400 metrin aitajuoksun naisten Suomen ennätyksen juossut Viivi Lehikoinen voitti sileän ratakierroksen Suomen mestaruuden lauantaina Joensuussa.

HIFK:n Lehikoinen puristi viime metreillä ohi hallitsevasta 400 metrin Suomen mestarista Mette Baasista.

– En tajunnut, että Viivi on niin lähellä. Viivi , pettynyt Baas tuumi.

Joensuun Katajaa edustava Baas sai ajan 53,08. Lehikoisen aika oli 53,02.

– Oli kiva juosta muutakin kuin aitoja, vaikka eilisissä (perjantain) alkuerissä ihmettelin, missä aidat ovat, Lehikoinen naurahti.

Joensuussa satoi, paistoi, myrskysi ja ukkosti kisapäivän aikana. Naisten 400 metrin kilpailussa tuuli oli pahin vastustaja kilpasiskojen lisäksi.

– Huomasin lopussa, että muut ovat tavoitettavissa. Tuulikaan ei tuntunut lopussa pahalta, Lehikoinen sanoi.

Lehikoinen otti Kalevan kisat kovan harjoituksen kannalta ennen EM-kilpailuja.

– Ajattelin tämän treenin kannalta, mutta olisi ollut parempi juosta alkuerät ja finaali samana päivänä. Nyt piti latautua kaksi kertaa.

Baas saattaa osallistua sunnuntaina 200 metrille, jolla puolustettavana olisi viime vuoden SM-hopea. Myös hän on lähdössä EM-Müncheniin.

– Kova kisa tämä oli, mutta pettymys, kun en voittanut.

Turun Toverien Milja Thureson (53,40) oli kolmas.

"Paketti on selkeämpi kuin vuosi sitten"

Miesten 400 metrin kilpailussa Viljami Kaasalainen otti Suomen mestaruuden ajalla 46,75. Hän juoksi hiljattain ennätyksensä 46,54 ja kirkasti viime vuoden hopean.

– Oli hyvä aika ja tuntuu tosi makealta. Viime vuonna olisi ollut jo voitettavissa, mutta nyt olen oppinut. Olen uusi mies, ratakierroksen saloja opiskeleva Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Kaasalainen sanoi.

– Paketti on selkeämpi kuin vuosi sitten. Olen treenannut kovaa ja lähden Ruotsi-otteluun voittamaan ruotsalaisia.

Eljas Aalto (47,25) oli toinen ja Asseri Välimäki (47,53) kolmas.