Mainos

SDP vihjaa neuvottelujen yhteiskuntasopimuksesta olleen teatteria

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, ettei hallituksen epäonnistunut yhteiskuntasopimusprosessi herättänyt luottamusta.

Rinteen mukaan voi epäillä, että näytösoikeudenkäynnissä haluttiin tuomita sopiminen huonoksi toimintatavaksi ja siirtyä hallituksen sanelupolitiikkaan.

Espoossa SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa puhunut Rinne toivoo, ettei sopimista hylätä viime viikolla kariutuneiden yhteiskuntasopimusneuvotteluiden seurauksena.

Rinne ei maininnut sopimisen yhteydessä työmarkkinajärjestöjä. SDP esittelee oman suunnitelmansa yhteiskuntasopimukseksi keskiviikkona.

Rinteen hallituskritiikki kohdistuu erityisesti perussuomalaisiin. Hän sanoo, että perussuomalaisten vaalilupaukset olivat vain askel valtaan, eikä niitä tarkoitettu pidettäviksi.

SDP:n eduskuntaryhmä ehdottaa ajankohtaiskeskustelua eduskunnassa rasismista ja ääriliikkeiden väkivallasta. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on esitellyt asian eduskunnan puhemies Maria Lohelalle (ps.), jonka Lindtman toivoo suhtautuvan positiivisesti asiaan.

Lindtman perustelee keskustelua vihapuheen kasvaneella määrällä ja ääriliikkeiden käyttämällä väkivallalla. Hän mainitsi esimerkkinä myös valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kotiin tehdyn iskun.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.