Mainos

SDP tekee välikysymyksen yliopistouudistuksesta

SDP tekee hallitukselle välikysymyksen yliopistouudistuksesta. Välikysymyksellään demariryhmä perää julkisten sivistysyliopistojen tasa-arvoisen kehittämisen sekä laadukkaan opetuksen ja tutkimuksen turvaamista.

SDP:n mielestä hallitus on lähtenyt viemään uudistusta eteenpäin ilman avointa julkista keskustelua. Hallitus jakaa kehyspäätöksessään määrärahoja yliopistoille myös eriarvoisesti, kun Innovaatioyliopisto saa rahoitusta monin verroin enemmän kuin muut 17 yhteensä.

Sosiaalidemokraatit katsovat lisäksi, että hallitus rapauttaa päätöksillään myös alueellisesti kattavan yliopistolaitoksen.

SDP korostaa, ettei se vastusta jo oman ministerinsä Antti Kalliomäen alulle panemaa yliopistojen uudistamista, vaan pitää sitä tärkeänä. SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma katsoi ryhmänjohdon tiedotustilaisuudessa, että uudistushanke lähti kuitenkin menemään aivan väärille urille hallituksen maaliskuisen kehyspäätöksen yhteydessä.

Muut mukaan

Välikysymyksestä päätettiin ylimääräisessä ryhmäkokouksessa aamulla. Muiden oppositioryhmien kanssa neuvotellaan vielä välikysymykseen mukaan lähdöstä.

Ryhmäpuheenjohtaja Tarja Filatovilta ei löytynyt vielä vastausta myöskään kysymykseen, kuka on välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja.

SDP:n meneillään oleva puheenjohtajapeli merkinnee, ettei allekirjoittajaehdokkaista ole pulaa. Tiedotustilaisuudessa heitä istui pöydän takana kaksi, Filatov itse ja kilpakumppani, ryhmän varapuheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Ensi tiistaina hallitukselle jätettävä välikysymys on Vanhasen kakkoshallituksen kolmas ja kevätistuntokauden toinen. Edelliset välikysymykset koskivat kuntien palkkaratkaisua ja Stora Enson saneerausta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.