SDP nousi suosituimmaksi puolueeksi Ylen kannatusmittauksessa – kokoomus putosi toiselle sijalle

Kolmannella sijalla on perussuomalaiset 19,2 prosentin kannatuksella. Myös perussuomalaisten kannatus laski.

SDP on noussut Ylen kannatusmittauksessa suosituimmaksi puolueeksi 22,8 prosentin kannatuksella. Nousua edellisestä kannatusmittauksesta on 2,2 prosenttiyksikköä.

Toiselle sijalle pudonnutta kokoomusta kannattaa 19,8 prosenttia. Puolueen kannatus on pudonnut 2,3 prosenttiyksikköä edellisestä kannatusmittauksesta.

Kolmannella sijalla on perussuomalaiset 19,2 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus on laskenut yhdellä prosenttiyksiköllä edellisestä kannatusmittauksesta.

Kannatusmittauksen tehneen Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Jussi Westisen mukaan kokoomus ja perussuomalaiset menettivät erityisesti alle 35-vuotiaita sekä naiskannattajia.

Muista hallituspuolueista kristillisdemokraattien kannatus kasvoi 0,2 prosenttiyksikköä, kannatuksen ollessa nyt neljä prosenttia, ja RKP:n kannatus puolestaan laski 0,2 prosenttiyksikköä. RKP:ta kannattaa nyt 3,9 prosenttia.

Edellisessä hallituksessa olleista puolueista sekä keskusta että vasemmistoliitto kasvattivat kannatustaan 0,7 prosenttiyksiköllä. Keskustan kannatus on nyt 10,7 prosenttia ja vasemmistoliiton 8,5 prosenttia.

Vihreiden kannatus sen sijaan laski 0,6 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus on nyt 8 prosenttia.

Kannatusmittauksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi runsaat 2 500 ihmistä. Puoluekantansa ilmoitti lähes 1 700 ihmistä.
 

Lue myös:

    Uusimmat