SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja kertoo AL:lle saaneensa tiedon Marinin muutosta mediasta: "Olisihan se ollut kiva tietää aiemmin"

Entinen pääministeri Sanna Marin (sd.) aikoo hakea eroa Tampereen kaupunginvaltuuston jäsenyydestä. 

Marin kertoi tänään viestipalvelu X:ssä muuttaneensa pysyvästi Tampereelta Helsinkiin, minkä myötä päättyy hänen oikeutensa toimia Tampereella valtuutettuna.

Marin aikoo hakea eroa, kunhan viranomainen on käsitellyt hänen kotikuntansa muutoksen.

Tampereen sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi kertoi Aamulehdelle, että hän sai tiedon Marinin Helsinkiin muutosta median kautta.

– Olisihan se ollut kiva tietää aiemmin. Olisi ollut ihan hyvä, että oma valtuustoryhmä olisi tiennyt ensin ja vasta sitten olisi viestitty ulospäin. Mutta hän on halunnut kertoa asian sosiaalisen median kautta tasapuolisesti kaikille. Se on hänen ratkaisunsa, Salmi kommentoi Aamulehdelle.

Salmen mukaan Marinin lähtö on Tampereen demareille iso asia, koska hänen äänimääränsä oli vaaleissa niin suuri.

Sanna Marin sai viime kuntavaaleissa 10 541 ääntä. Eduskuntavaaleissa hän oli koko maan ääniharavia 35 628 äänellä.

Marin kertoi syyskuun alussa hakevansa eroa kansanedustajan tehtävästään, koska hänet oli valittu brittiläisen Tony Blair Instituten strategiseksi neuvonantajaksi. Instituutti on kertonut, että Marinin tehtävänä on neuvoa eri maiden poliittisia johtajia näiden uudistusohjelmissa.

Eduskunta hyväksyi Marinin eronpyynnön 12. syyskuuta.

Tony Blair Instituten tehtävän lisäksi Marin on myös yhdysvaltalaisen kykytoimiston Range Media Partnersin ja kansainvälisiä puhujia välittävän yhdysvaltalaisen Harry Walker Agencyn listoilla.

Lue myös:

    Uusimmat