SDP:n puheenjohtajataisto – näin tukijat arvioivat Rinnettä ja Urpilaista

Loppurutistus SDP:n puheenjohtajakisassa on käynnistymässä Seinäjoella ennen huomista äänestystä.

Antti Rinteen ja Jutta Urpilaisen kampanjaryhmät käännyttävät viimeisiä epävarmoja edustajia. Tulossa on ns. pitkien puukkojen yö, jolloin osapuolet käyvät poliittista kauppaa äänistä.

Kokouspaikalla moni ilmaisee tukensa rintanapeilla. Urpilaisen tukija Karin Taipale odottaa äärimmäisen tiukkaa vaalia.

- Kyllä siitä tulee niin hermoja raastavaa kuin se nyt voi olla.

Taipale vierastaa Rinteen ay-taustaa. Urpilainen taas on kasvanut poliitikkona vuosien aikana.

- Jutta Urpilainen alkaa olla kansainvälisen luokan kovan linjan poliitikko. Sosiaalidemokraattinen puolue ei ole etujärjestö. Emme me tarvitse lakkokenraalia, vaan me tarvitsemme poliittisen johtajan.

Puoluekokousedustaja Ari Kolehmainen on huolestunut puolueen romahtaneista kannatusluvuista. Rinteen tukijan mukaan nyt tarvitaan muutosta. 

- Puheenjohtajalla on viime kädessä vastuu. Se vastuu on jakamaton. Se kulminoituu yhteen henkilöön.

Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja Satu Taavitsainen tukee Antti Rinnettä.

- Antti on hyvä johtaja. Hän luo meidän puolueelle toivon, tulevaisuuden ja uuden linjan. Tuleviin eduskuntavaaleihin meidän pitää saada takaisin ihmisten luottamus ja se saadaan takaisin vain tekojen kautta.

Helsinkiläinen Mirka Vainikka kehuu Urpilaisen asiantuntemusta.

- Kyllä minä ajattelen, että Jutta on sellainen kova muija ja sellaista tarvitaan meidän Suomen politiikassa.

Haastajan tukijoukot ovat laskeneet, että Rinteelle olisi tällä hetkellä taskussa niukasti yli puolet 500 kokousäänestä. Jutta Urpilainen saattaa saada omalle kampanjalleen kuitenkin lisäpuhtia Turun telakkauutisesta.

Urpilaista ja hallitusta arvostellut Rinne ei usko, että päivän uutinen telakkaneuvotteluista ratkaisee SDP:n puheenjohtajataiston.

- Näen, että tämä on yksittäinen asia, jolla ei ole mitään merkitystä kokouksen kannalta. Tämä ei ollut mikään Urpilaisen tilaustyö, koska tätä on valmisteltu jo pidemmän aikaa.

Kiihkeät puoluekokoustunnelmat voi nähdä illan uutislähetyksissä. Istuva puheenjohtaja Jutta Urpilainen on suorassa lähetyksessä Seitsemän Uutisissa ja haastaja Antti Rinne puolestaan Kymmenen Uutisissa.


Lue myös:

    Uusimmat