SDP:n Lindtman haluaa puolustuskomissaarin salkun Suomeen – näin EU:n puolustusta pitäisi vahvistaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman: "Suomelta kaivataan myönteistä aloitteellisuutta Euroopan unionissa" 0:56
Katso video: Näin Antti Lindtman haluaa Suomen ajavan muutosta EU:n puolustusyhteistyössä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo, että Suomen tulee toimia aktiivisesti EU:n puolustusyhteistyön syventämiseksi. Samalla hän ehdottaa, että Suomi tavoittelisi mahdollisesti perustettavan puolustuskomissaarin tehtävää.

Oppositiopuolue SDP:stä kuultiin vaihteeksi avaus puolustuspolitiikkaan liittyen. Puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) sanoo, että Suomen tulisi ajaa aktiivisesti EU-maiden puolustuksen vahvistamista. Jo pelkästään pitkä itäraja on hyvä peruste ottaa asiassa aloite omiin käsiin.

– Mielestäni Suomen kannattaisi lähteä ajamaan seuraavaan komissioon puolustuskomissaarin tehtävää, eikä ainoastaan sitä, vaan myös puolustusasioille vahvempaa asemaa, omaa ministerineuvostoa ja miksei sinne Euroopan parlamenttiin omaa valiokuntaa puolustusasioille, Lindtman toteaa.

Katso koko Lindtmanin MTV Uutisextran haastattelu MTV Katsomosta

Puolustuskomissaarin tehtävän perustamisen on nostanut hiljattain esiin myös EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen. Hän sanoi myös, että komissaari voisi tulla jostain unionin itäisestä jäsenmaasta. Pitäisikö siis Suomen tavoitella tehtävää?

– Suomi on pitänyt huolta omasta puolustuksesta, meitä arvostetaan niin Nato-liittolaisten kuin myös EU-kumppaneiden keskuudessa. Mikäli tällainen tehtävä perustetaan, niin uskon että siitä tulisi erittäin vaikutusvaltainen tehtävä. Minusta Suomen kannattaisi tavoitella tätä, Lindtman sanoo.

Hänen mukaansa kiireisimpiin hankkeisiin kuuluu ammustuotannon kasvattamisen ohella muutos Euroopan investointipankin sääntöihin. Pankille pitäisi antaa jatkossa valtuudet luotottaa myös eurooppalaista puolustusteollisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat