SDP aikoo torpata koko riidanalaisen perhepaketin

Kiista kotihoidon tuesta ja päivähoito-oikeudesta repii hallitusta 1:52

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan SDP aikoo pysäyttää esitykset sekä kotihoidon tuen jakamisesta että päivähoito-oikeuden rajaamisesta, jos kotihoidon tuesta ei päästä sopuun.

Hallitus on riidellyt asiasta päivätolkulla myös puheenjohtajanelikossa, sillä kristillisdemokraatit eivät hyväksy kotihoidon tuen jakoesitystä. Lakiesitykset on nivottu toisiinsa.

Kristilliset ovat puheenjohtajansa Päivi Räsäsen suulla linjanneet, että puolue ei tule hyväksymään kotihoidon tuen jakamista molempien vanhempien kesken.

Asiasta neuvotellaan vielä tällä viikolla, mutta MTV tietojen mukaan SDP on valmis kaatamaan koko perhepaketin eli molemmat lakiesitykset. Takarajana pidetään nyt ensi viikonloppua eikä tämän viikon neuvotteluista uskota juuri tuloksia tulevan.

Vielä joulukussa SDP oli valmis tukemaan esitystä subjektiivisesta pävähoito-oikeudesta, mutta nyt kantoja on mietitty uusiksi. Jos kristilliset eivät hyväksy kotihoiden tuen jakamista, molemmat esitykset pannaan poliittiseen silppuriin. Tähän on tiettävästi valmiutta myös pääministeri Alexander Stubbilla (kok.) ja Rkp:n puheenjohtajalla, puolustusministeri Carl Haglundilla.

Kristillisdemokraatit ei hyväksy mallia, jossa ulkopuolinen hoitaja ei ole mahdollinen säännöllisenä hoitajana ja tuki puolitetaan vanhempien kesken perheen olosuhteista huolimatta. 

Nyt siis SDP säilyttäisi subjektiivisen päivähoito-oikeuden ennallaan, samoin kotihoidon tuen.

Keskusta pysäyttäisi vaalien jalkeen

Keskustan varapuheenjohtajan Annika Saarikon mukaan keskusta pysäyttää kotihoidon tuen jakamisaikeet joka tapauksessa, jos puolue on seuraavassa hallituksessa. 

Keskustan mukaan kotihoidon tuen kiintiöt ole perheiden etu. Saarikon mukaan kiintiöt rajoittavat valinnan mahdollisuuksia ja asettavat perheet eriarvoiseen asemaan. Sen sijaan päivähoito-oikeuden rajaaminen sopisi keskustalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja