Schwarzenegger MTV:n haastattelussa: Mieti, miten kulutat energiaa

MTV Uutisten haastattelema legendaarinen Arnold Schwarzenegger liputtaa vahvasti uusiutuvan energian puolesta.

Nordic Business Forumissa vieraileva kehonrakentaja, elokuvatähti ja liikemies on ajanut kotimaassaan Yhdysvalloissa vahvasti eteenpäin vihreitä energiamuotoja eli esimerkiksi tuulienergiaa ja aurinkovoimaa.

Schwarzenegger vastaa MTV Uutisten haastattelussa kuumaan kysymykseen ydinvoimasta diplomaattisesti.

– Jokainen valtio tekee itsenäisesti päätöksensä ydinenergian käytöstä. Kansalaisten ja päättäjien tulisi olla yhtä mieltä siitä, mitä energiamuotoja käytetään.

– Kaliforniassa meillä on ydinvoimaloita, mutta olemme siirtyneet jatkuvasti enemmän ja enemmän uusiutuvan energian käyttöön. Olemme ylpeitä siitä ja haluamme kannustaa muita osavaltioita samaan.

Entinen Kalifornian kuvernööri Arnold muistuttaa, että energiasta puhuttaessa ei voi aina keskustella vain sen tuottamisesta.

– Kun puhutaan energiasta, täytyy tuottamisen lisäksi pohtia sitä, miten kulutamme energiaa. Esimerkiksi Kaliforniassa olemme hyvin tuotantotehokkaita, säästäväisiä ja kulutamme 40 prosenttia vähemmän kuin muu maa.

– Jos koko Yhdysvalloissa tehtäisiin kuten meillä, voisimme sulkea kaksi kolmasosaa maamme hiilivoimaloista tai ottaa yli 100 miljoonaa autoa pois liikenteestä, Arnold sanoo.

Ympäristötietoisen tähden mielestä kaikkien valtioiden tulisi kiinnittää paljon enemmän huomiota energian käytön eri tapoihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja