Schumille olisi kelvannut kakkossijakin

Ferrarin Michael Schumacher sanoi voitokkaan Kiinan GP:n jälkeen, että olisi ennen kisaa ottanut mielihyvin vastaan kakkossijankin.

Ennusmerkit eivät olleet saksalaisen kannalta lupaavat, sillä hän lähti matkaan kuudennesta ruudusta, kun taas MM-sarjan kilpakumppani Fernando Alonso oli paalupaikalla. Lisäksi kisa käynnistyi kosteissa olosuhteissa, joiden arveltiin suosivan Alonson käyttämiä Michelin-renkaita.

Schumi alkoi uskoa mahdollisuuksiinsa onnistuttuaan kisan alussa. Hän ohitti alkukierroksilla Honda-kuskit Rubens Barrichellon ja Jenson Buttonin.

- Se oli enemmän kuin olin toivonut, kun pystyin pitämään lähdössä sijani ja ohittamaan sitten pari autoa. Se oli hyvä enne ja aloin ajatella yltäväni ehkä siihen, että menettäisin täällä vain kaksi pistettä. Se olisi ollut olosuhteet huomioon ottaen hyvä. Jos joku olisi tarjonnut minulle sellaista ennen starttia, olisin välittömästi hyväksynyt sen, Schumi kertoi saksalaisen Premiere-kanavan haastattelussa.

Alonson ajauduttua ongelmiin renkaidensa kanssa, pystyi Schumacher ohittamaan hänet 30. kierroksella ja nappaamaan kisasta kaksi pistettä Alonsoa enemmän.

- On luonnollisesti fantastista että pystyin itse asiassa voittamaan kaksi pistettä tänään, Schumi hihkui.

Schumacher ja Alonso ovat Kiinan GP:n jälkeen MM-sarjassa tasapisteissä. Kuluvan syksyyn kuljettajan uransa päättävä Schumacher ei peitellyt riemuaan Kiinan GP:n jälkeen. Kahdeksatta mestaruuttaan jahtaavat Ferrari-pilotti tuuletti voittoa kuin mestaruus olisi jo ratkennut.

- Tämä oli näistä kauden kolmesta viimeisestä GP-kisasta etukäteen vaikein. Me emme ole yleensä menestyneet täällä, Schumacher tuumi.

Schumacherin paras sijoitus Kiinan GP:ssä ennen sunnuntain kisaa oli 12. sija.

Schumacher johtaa kuljettajien MM-sarjaa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2004 syksyn, jolloin hän voitti seitsemännen mestaruutensa. GP-sarja jatkuu viikon kuluttua Japanissa ja päättyy kolmen viikon kuluttua Brasiliassa. Schumacher on pystynyt voittoon niin Suzukan kuin Interlagosin radoilla.

- Nuo kaksi kisaa sopivat meille paremmin (kuin Kiina), Schumacher arvioi.

Schumacher voi ratkaista mestaruuden jo Japanissa, jos voittaa ja Alonso jää pisteittä. Hän on tehnyt loppukaudesta huiman nousun mestaruustaisteluun.

- Olen sarjan vanhin kuljettaja, mutten onneksi hitain. Tärkeintä on keskittyä omiin tekemisiinsä herpaantumatta ja kyetä tekemään itseään ajatellen oikeita ratkaisuja, Schumacher kuvaili menestysreseptiään.

(MTV3-Reuters-STT)

Lue myös:

    Uusimmat