Sauna puhtaaksi jouluun ja juhlaan – luo hemmotteleva paratiisi!

Moni aloittaa joulusiivouksen saunasta ja se onkin mukava saada puhtaaksi jo itsenäisyyspäivän juhlintaan. Muun kodin tavoin myös sauna puetaan juhlakuosiin.

Sauna on joulun lämmin sydän, ja pesuhetkeen on ihana valmistautua. Aivan ensimmäiseksi sauna on tietysti puhdistettava kunnolla, jonka jälkeen luotetaan lyhtyjen, pehmeiden tekstiilien ja hemmottelevien tuotteiden voimaan.

Saunan pesu

Imuroi lattiat myös saunasta ja kylpyhuoneesta ja kastele sen jälkeen lauteet lämpimällä vedellä. Harjaa seinät ja muut puupinnat pehmeällä harjalla syidensuuntaisesti, jotta ne pysyvät kauniina. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä.

Valitse saunaan perinteistä männyn- tai terventuoksuista puhdistusainetta. Vältä kovia, klooripitoisia aineita, sillä ne imeytyvät helposti puuhun. Tuuleta huone ja pidä saunaa jonkin aikaa päällä, jotta se varmasti kuivuu kunnolla.

Tunnelmaa joulusaunaan

Saunaan luodaan suloista juhlan tuntua valaistuksella ja ylellisillä tekstiileillä. Varaa puhtaat ja pehmeät pyyhkeet kylpijöille ja hanki hemmottelevia kylpytuotteita. Myös saunatuoksut luovat tunnelmaa: Esimerkiksi piparkakku tai kuusi on loistovalinta jouluun. Jos haluat valita luonnollisia tuoksuja, kaada hieman olutta kiukaalle – se tuo suloista, vastaleivotun leivän tuoksua mukanaan.

Muista, ettei joulusauna ole mitään ilman joulutonttua, joka asetetaan itseoikeutetulle paikalleen kylpijöiden viereen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja