Sauli Niinistö Venäjän uhasta: "Olen varma, että eurooppalainen perinne voittaa" – näin hän kommentoi Nato-jumia

Presidentti Niinistö ja Euroopan parlamentin puhemies Metsola tapaavat – tiedotustilaisuus suorana Kultarannasta 10:10
Katso video: Presidentti Sauli Niinistö ja Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola keskustelevat tänään Kultarannassa.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemusten edistämisestä voi olla vaikea löytää yhteisymmärrystä Madridin ensi viikon Nato-huippukokoukseen mennessä. Vaikka itse Nato-jumissa ei ole kauheasti edistytty, Niinistö pitää kuitenkin edistyksenä sitä, että erimielisyyksistä on ylipäänsä päästy keskustelemaan Turkin kanssa ja Naton johdolla.

Niinistö kommentoi asiaa yhteisessä lehdistötilaisuudessa Euroopan parlamentin puhemiehen Roberta Metsolan kanssa Kultarannassa. 

Niinistö kommentoi Turkin esittämiä vaatimuksia toteamalla, että Suomen suhtautuminen terrorismin uhkaan on jo nykyisellään samanlaista kuin nykyisissä Naton jäsenmaissa keskimäärin.

Niinistö sanoo keskustelujen alkamisen olevan jo edistystä ja myönteinen asia.

"Olen varma, että eurooppalainen perinne voittaa"

Niinistön ja Metsolan keskustelut painottuvat tänään Euroopan turvallisuuteen Venäjän Ukraina-hyökkäyksen jälkimainingeissa. Tähtäin on lyhyen aikavälin lisäksi myös pitkällä tulevaisuudessa.

– Olen varma, että eurooppalainen perinne voittaa ja että meillä on mahdollisuus luoda lapsillemme samanlainen tulevaisuus kuin meilläkin oli, Niinistö sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat