Mainos

Saudi-kuningas matkustaa tyylillä – mukana 1 500 ihmistä, 500 tonnia matkatavaraa ja kaksi hissiä

Saudi-Arabian kuningas Salman bin Abdul Aziz al-Saud on on parhaillaan Indonesiassa osana kuukauden kestävää Aasian-kiertomatkaansa. Asiasta kertoo CNN.

Vierailu on historiallinen, sillä Saudi-kuningas on edellisen kerran vieraillut Indonesiassa lähes puoli vuosisataa sitten. Vierailulla Saudi-Arabia on jo ilmoittanut suurinvestoinneista Indonesiaan ja maat ovat ehtineet sopia useita sopimuksia.

Kuningas aikoo olla Indonesiassa kaikkiaan yhdeksän päivää. Hän viettääensin aikaa Länsi-Jaavalla ja muutaman päivän Jakartassa ennen kuin suuntaa suositulle turistisaarelle Balille. Myöhemmin hän jatkaa Kiinaan ja Japaniin.

Kuninkaan seurue ja matkatavarat ovat saaneet kansainvälisessä mediassa runsaasti huomiota: Kuninkaan mukana matkustaa yli 1400 ihmistä, ja matkatavaroita on lähes 500 tonnin edestä.

Mitä ihmettä matkatavaroissa on?

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta kuninkaan matkatavaroissa on muun muassa kaksi Mercedes-Benziä ja kaksi hissiä, Jakarta Post paljastaa.

Eikä ole edes ensimmäinen kerta kun kyseinen kuningas on matkustanut hissien kanssa. Uutistoimisto Reutersin mukaan vuonna 2015 Ranskassa Saudi-kuninkaan hissi aiheutti suurta kohua lomakohteessa, sillä koko ranta suljettiin sen asennuksen takia.

Tällä kertaa Saudi-Arabian Indonesian-suurlähettiläs on vakuuttanut, ettei vierailu häiritse turistien pääsyä rannoille.

Kuninkaan mukana on 620-henkinen seurue ja 800-jäseninen valtuuskunta. Joukossa on muun muassa kymmenen ministeriä ja 25 prinssiä.

Vierailusta huolehtiva rahtiyhtiö kertoo, että kunkinkaan koko seurue kuljetetaan Indonesian pääkaupunkiin Jakartaan 27 lennolla. Myöhemmin seurue jatkaa yhdeksällä koneella lomailemaan Balille.

Seurueelle on varattu satoja huoneita Jakartan hienoista hotelleista. Balilla käytössä on kolme luksushotellia yksityisrantoineen.

Kuninkaan matkaa turvaa tuhansia poliiseja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.