Mainos

Saudi-Arabia vaihtoi pääministeriä toista kertaa vuoden sisällä – asiantuntijat: uudella pääministerillä vahvat suhteet Yhdysvaltoihin

Saudi-Arabia on vaihtanut jälleen ulkoministeriään. Ulkoministerinä toiminut Ibrahim al-Assaf siirretään salkuttomaksi ministeriksi vain 10 kuukautta sen jälkeen, kun hänet nimitettiin tehtäväänsä.

Saudi-Arabian kuningas Salman nimitti uudeksi ulkoministeriksi Faisal bin Farhan al-Saudin, joka on toiminut maan Saksan-suurlähettiläänä.

Nyt tehtävästä pois siirretty Assaf korvasi joulukuussa 2018 Adel al-Jubeirin. Tuohon aikaan Saudi-Arabia oli sauditoimittaja Jamal Khashoggin lokakuisesta murhasta seuranneen diplomaattisen kriisin kourissa, ja kuningas Salman mylläsi hallintoaan uusiksi.

Assaf pidätettiin vuonna 2017 osana kruununprinssi Mohammed bin Salmanin korruption vastaista puhdistusta, mutta vapautettiin sittemmin ilman syytteitä.

Asiantuntijoiden mukaan uudella ulkoministerillä Farhanilla, 45, on vahvat suhteet länteen ja Saudi-Arabian perinteiseen liittolaiseen Yhdysvaltoihin. Ennen Saksan-pestiään hän toimi neuvonantajana Saudi-Arabian Yhdysvaltain-suurlähetystössä.

Saudi-Arabian ulkosuhteiden polttopisteessä on parhaillaan kiristynyt tilanne arkkivihollisen Iranin kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja