Satelliittikuvat paljastavat: Bahmutissa täystuho, asuinalueet kuin reikäjuustoa Venäjän iskujen jäljiltä

Tuoreet satelliittikuvat paljastavat Bahmutin täystuhon 0:37
Katso video: Tältä näyttää tuhotussa Bahmutissa.

Tuoreet satelliittikuvat Itä-Ukrainassa sijaitsevasta Bahmutista osoittavat kaupungin tuhoutuneen lähes kokonaan Venäjän hyökkäyksen seurauksena. Satelliittikuvat ovat avaruusteknologiayritys Maxarin julkaisemia.

Vielä viime vuoden elokuussa Bahmutin maasto oli satelliittikuvien perusteella pääpiirteittäin koskemattoman näköistä. Tämän vuoden alussa samoista paikoista otetut kuvat ovat täynnä kraattereita ja runneltuja kaupunginosia.

Artikkelin videolta on katsottavissa karu kuvavertailu viiden kuukauden aikaväliltä.

"Hulluus ilmeisintä" juuri Bahmutissa

Venäjä on yrittänyt valloittaa strategisesti tärkeää Bahmutia pitkään. Loppuvuodesta kaupungissa käytiin raskaampia taisteluita kuin koko Venäjän hyökkäyksen aikana.

Syksyn aikana Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi useaan otteeseen, että Venäjän sotajohdon "hulluus on ilmeisintä" juuri Bahmutissa. 

Ukrainan viranomaisten mukaan kaupunki on tuhoutunut lähes kokonaan. Bahmutin yli 70 000 tuhannen asukkaan väestöstä noin 90 prosentin kerrotaan jättäneen kotinsa ja paenneen kaupungista sodan aikana.

Venäjän tekemät iskut Bahmutissa ovat tuhonneet asuinalueiden infrastruktuuria, eikä kaupunkiin jatkuvien pommituksien alle jääneillä ihmisillä ole käytössään sähköä.

Lue myös:

    Uusimmat