Sateenkaariboa Pedro yhä karkuteillä Korkeasaaren eläintarhassa – käytäville ripoteltu jauhoa jälkien toivossa

Korkeasaaressa karannut sateenkaariboa ei ole myrkyllinen, eikä sille ole ominaista haketua ihmisten luo.

Korkeasaaren eläintarhassa on perjantaina jatkettu karanneen brasiliansateenkaariboan etsintöjä, kertoo eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti.

Korkeasaaren eläintarha kertoi torstaina, että sateenkaariboa on karannut Amazonia-talossa sijaitsevasta terraariostaan. Eläintarhan henkilökunta huomasi asian viime viikon lopulla.

Amazonia-talo on yleisölle normaalisti auki, koska käärme ei ole ihmiselle vaarallinen. Se ei ole myrkyllinen.

Trontti kertoo, että torstaina yleisötiloihin asennettiin kamera, jolla tiloja voidaan tarkkailla iltaisin ja öisin. Henkilökunta on tyhjentänyt Pedro-nimisen käärmeen terraarion karikkeesta ja maa-aineksesta. Tällä varmistettiin, ettei sateenkaariboa ole karikkeen joukossa.

– Terraarion ja eläintenhoitajien hoitokäytäville on ripoteltu jauhoa, jotta käärmeestä jäisi jälkiä, jos se liikkuu lattialla, Trontti sanoo.

Sateenkaariboan epäillään karanneen viemärin kautta. Viemäriverkosto on jo kuvattu kaksi kertaa.

Korkeasaaren Amazonia-talon kaikki wc-tilat on toistaiseksi suljettu varotoimenpiteenä. Talon muista yleisötiloista ei ole suoraa yhteyttä viemäriverkostoon.

Talon rakenteissa ravintoa käärmeelle

Pedro on 12-vuotias koiras. Käärme on pituudeltaan noin 1,5 metriä, ja se on noin ranteen paksuinen.

Trontti kertoi torstaina, että hän pitää erittäin epätodennäköisenä, että käärme olisi poistunut rakennuksesta. Brasiliansateenkaariboa on trooppisiin olosuhteisiin tottunut laji, joten se vaatii lämpimän ilmaston. Amazonia-talon rakenteissa on luonnonvaraisia hiiriä ja myyriä, joita käärme voi pyydystää ravinnokseen.

Trontti sanoo, että ensi viikolla henkilökunta arvioi tilannetta uudelleen ja miettii, miten käärme voisi löytyä. Toimintaa pyritään myös kehittämään, jottei vastaavaa pääsisi tapahtumaan uudelleen.

– Koko ajan olemme tarkkana ja yritämme havainnoida aluetta, jos näkisimme käärmeen.

Lue myös:

    Uusimmat