Mainos

Sasi: Mediamaksu ainoa mahdollisuus

Tv-luvan korvaajaksi ehdotettu Yle-maksu on saanut kylmän vastaanoton. Maksu perittäisiin jokaiselta kodilta ja isolta osalta yrityksiä riippumatta siitä, onko näillä televisiota.

Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Sasi puolustaa työryhmän ehdotusta nettikatselun yleistymisellä.

- Teknisen kehityksen johdosta tämä on ainoa mahdollisuus. Paljon katsomista tapahtuu verkon kautta. Siksi maksu ei voi enää olla laitesidonnainen, Sasi toteaa MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Valtion budjettiin sidottua maksua ei Sasin mielestä voi harkita, sillä se vaarantaisi Ylen journalistisen riippumattomuuden.

- Hyvin helposti se johtaa siihen, että Ylen uutisointi olisi riippuvaista hallituksesta.

"Maksu ei ollut tilaustyö"

Eilen julkistettua työryhmän esitystä ovat arvostelleet muiden muassa Suomen Yrittäjät ja Viestinnän keskusliitto. Sanoma WSOY:n toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kuvaa maksua ”pelättyäkin pahemmaksi Pasilan tilaustyöksi”.

- Maksu ei ollut tilaustyö. Yle olisi ollut halukas pitämään nykyisen kaltaisen maksun, Sasi kiistää.

Ylen tehtävänä on Sasin mukaan edelleen tiukasti julkinen palvelu, eli tiedon antaminen ja kotimaisen tuotannon tukeminen.

Kriitikoiden mukaan Yle on lipeämässä kuitenkin kaupallisten palveluntarjoajien tontille. Ylen tehtävä on Sasin mukaan pitää kiinni moniarvoisuudesta sekä huolehtia pienempien ryhmien televisionkatselusta.

Miten hyvin julkisen palvelun tehtävään sopii esimerkiksi Ylen suunnittelema, kolmena päivänä viikossa ilmestyvä saippuasarja?

- Tällä tavalla pyritään ylläpitämään suomalaista kulttuuria, Sasi toteaa Huomenta Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.