Mainos

Sari Lehtosen entinen miesystävä sai murhasyytteen

Jyväskylän Korpilahdella syyskuussa surmatun Sari Lehtosen entiselle miesystävälle luettiin tänään murhasyyte Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Kihlakunnansyyttäjä Mikko Jaatinen pitää surmaa vakaasti harkittuna.

– Teko oli raaka ja julma. Lehtosen ruumiista löydettiin viisi teräaseella tehtyä pistohaavaa sekä viiltohaavat kädestä ja poskesta. Häntä oli ammuttu kuudesti revolverilla.

Syyttäjän mukaan 45-vuotias, entinen miesystävä odotti töihin lähdössä ollutta Lehtosta tämän asunnon ulkopuolella, surmasi naisen tämän autossa ja pudotti ruumiin Päijänteeseen. Miehellä ei ole alibia tekoajalle.

– Syytetyn omistama, luvallinen ase on varmuudella tekoväline, sillä sen piipusta on löytynyt Lehtosen dna:ta, Jaatinen sanoi.

Surma-ase löytyi lokakuussa syytetyn omistaman maatilan lähimaastosta.

Yrittäjänä toiminut, 44-vuotias Sari Lehtonen ilmoitettiin kadonneeksi 15. syyskuuta. Hänen ruumiinsa löytyi kolme päivää myöhemmin Päijänteestä Jyväskylän Korpilahdelta.

Murhan syynä päättynyt suhde

Surmatyön motiivina syyttäjä pitää Lehtosen elokuussa päättämää seurustelusuhdetta.

– Syytetty on kytännyt Lehtosen asunnon liepeillä ja selvitellyt hänen pihassaan olleiden, miehelle tuntemattomien autojen omistajia, syyttäjä perusteli.

Lehtosen entinen miesystävä kiistää osallisuutensa henkirikokseen. Miehen mukaan hänen välinsä Lehtoseen olivat normaalit suhteen päättymisestä huolimatta.

Puolustuksen mukaan teon on tehnyt Lehtosta pitkään piinannut, esitutkinnassa tuntemattomaksi jäänyt henkilö, joka varasti syytetyn aseen ja palautti se nsurmatyön jälkeen.

Väite ei saanut minkäänlaista varteenotettavaa tukea tutkinnassa, syyttäjä sanoi.

Syytetty ei esimerkiksi ollut ilmoittanut revolveriaan kadonneeksi, vaikka väitti kuulusteluissa sen kadonneen jo kuukausia ennen surmaa.

Päätös kolmen viikon kuluttua

Murhan lisäksi Sari Lehtosen entinen miesystävä sai syytteet varkaudesta ja törkeästä vahingonteosta.

Syyttäjän mukaan hän anasti lavastamistarkoituksessa Lehtosen asunnosta tämän pojan haulikon. Syyte törkeästä vahingonteosta puolestaan tuli Lehtosen auton polttamisesta surmatyön jälkeen. Syytetty kiistää syytteet.

Koska oikeuskäsittelyssä kuullaan lukuisia todistajia ja kirjallista todistusaineistoakin on runsaasti, on jutun käsittelyyn varattu kahdeksan päivää.

Käräjäoikeuden päätös asiassa on määrä kuulla vajaan kolmen viikon kuluttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.