Sara La Fountain: Kaapissani on sokeeraavia juttuja!

Julkkiskokki Sara La Fountain teki tyylitunnustuksia ja esitteli vaatekaappinsa aarteita. Katso kuvat Saran upeista tyylikokonaisuuksista.

Sara La Fountain on rohkea ja räväkkä persoona. Kaunottaren lyhyt tukka korostaa tätä piirrettä entisestään. Keväällä 2010 pitkät kiharat saivat lähteä ja tilalle tuli polkkatukka.

– Pikkutyttönä minulla oli tällainen Prinssi Rohkean look, ja halusin palata siihen. Ajatus lyhyemmästä tukasta muhi pitkään, kun kyllästyin pitkän tukan laittamiseen ja kihartamiseen. Leikkasin ensin otsatukan, sitten vähän enemmän, Sara hymyilee.

Myös hänen vaatekaapistaan on tullut vuosien mittaan persoonallisempi. Hän ihailee laulaja Rihannaa, jolla on omaperäinen ja raju tyyli.

– Kaapissani on paljon mustaa, mutta myös paljon värejä ja sokeeraaviakin juttuja. Haluan viestittää tyylilläni, ettei tarvitse lokeroitua. Designerin asusta voi tulla inspiraatio tai idea, mutta täytyy uskaltaa olla oma itsensä, kokeilla uutta ja olla persoonallinen.

Sara rakastaa hattuja. Pitkällisen metsästyksen jälkeen hän löysi Los Angelesista vintage-liikkeestä Charlie Chaplin -knallin, jollaista hän oli etsinyt pitkään.

Charlie Chaplinin leffoja katsoin aina nuorena, kun tulin koulusta. Tässä hatussa oli melkoinen etsiminen, googlasin hattuliikkeitä ja knalleja. Sitten löytyi! Tämä hattu on aika iso, se on selvästi jonkun miehen hattu. Pää uppoaa tänne aika hyvin, Sara hekottaa.

New York vaikutteena

Saran mielestä olisi tylsää ja persoonatonta pukeutua valmiisiin designer-kokonaisuuksiin. Hän löytää arkivaatteensa Hennes & Mauritzilta, Gina Tricotista ja Topshopista. Sara yhdistelee asuihin kekseliäästi koruja, hattuja ja erilaisia kynsilakkasävyjä.

– Ei ole järkeä pistää hirveästi rahaa johonkin designerkokonaisuuteen, se on aika persoonatonta. Tykkään kehitellä omia kokonaisuuksia, joita sitten voi maustaa designerkengillä ja -laukuilla, Sara vinkkaa.

– Olen fiilispukeutuja. Jos lähden juhliin, haluan laittaa ylle jotain erilaista ja erikoista. En ole tyyliltäni klassinen, vaan sekoittelen rohkeasti asuihin rockia ja neonvärejä, päivän tunnelman mukaan. Tyyli ei saa olla vakava juttu, se on fiilispohjaista ja täynnä elämäniloa!

Ohjaaja Antti Jokisen kanssa kihloissa oleva Sara asuu tällä hetkellä Suomessa ja Yhdysvalloissa. Elämä kahdella mantereella on muovannut tyyliä.

– New Yorkissa saa olla oma itsensä ja ihmiset ovat vapautuneita pukeutumisen suhteen. Tyylejä saatetaan tulla kehumaan kadullakin.

New Yorkin Sohosta Sara löytää helposti kaikenlaisia kivoja juttuja asuihin.

– Sohosta löytyy paljon hulluja ja hauskoja ideoita. Siellä on paljon esimerkiksi makeita ja hauskoja käsityöläisten tekemiä uniikkikoruja, joita saa noin 10-20 dollarilla eli 8-16 eurolla.

Näihin Sara panostaa

Sara kertoo satsaavansa designer-kenkiin ja -laukkuihin.

– Tykkään Louis Vuittonista. En niinkään klassisesta monogrammista, mutta esimerkiksi laukuista joissa on jokin juju: vaikka pinkkiä graffitia tai pastellisävyä. Suosikki-designerini on Balmain, joka sähäkkä ja seksikäs. Ei voi sanoa kuin wau, aina kun näen Balmainin uuden malliston.

Julkkiskokki on valmis panostamaan hankintoihin, joita hän todella haluaa.

– Ostin juuri Balmainin kengät, ne olivat todella rakas hankinta ja ne kestävät todella kauan. Voin käyttää niitä ikuisuuden.

– Jos ostan kalliita juttuja, käytän ne ihan loppuun. Minulla on Dolce Gabbanan iso laukku, minne mahtuu kaikki. Joskus koiranikin on siellä. Sen kanssa voi lähteä vaikka suoraan lentokentälle, ja se on kestänyt jo seitsemän vuotta. Vuodet ovat antaneet laukulleni vaan lisää persoonaa. Ihmiset jo vitsailevat, että enkö jo voisi ostaa uutta laukkua, Sara hihittää.

Kuvat: Laura Kokko

AVA

Tyylitunnustuksia AVAlla joka torstai klo 18.30!

Saran räväkkä ja omaperäinen tyyli - katso kuvat!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja