Katso Sanna Marin puhe demareille kokonaisuudessaan: "Meidän tulisi hakea Naton jäseneksi, viipymättä"

SDP:n puoluevaltuusto kokoontui päättämään Natosta – katso Marinin puhe 10:18
Katso Marinin puhe videolta.

SDP:n puheenjohtajan, pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomen jäsenyys sotilasliitto Natossa lisäisi Suomen turvallisuutta ja vahvistaisi Euroopan turvallisuutta. 

Marinin mielestä Naton jäsenyys on paras ratkaisu Suomen turvallisuuden ja lähialueiden vakauden säilyttämiseksi muuttuneessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa.

– Siksi meidän tulisi hakea Naton jäseneksi, viipymättä, Marin sanoi.

Marin kommentoi asiaa puheessaan SDP:n puoluevaltuuston ylimääräisessä kokouksessa Helsingissä.

SDP:n eduskuntaryhmä tukee Nato-jäsenyyttä

Tänään aamulla kokoontunut SDP:n puoluehallitus esittää puoluevaltuustolle, että SDP asettuu kannattamaan Suomen Nato-jäsenyyttä. Esityksen mukaan SDP antaisi tukensa valtiojohdolle jäsenyysneuvottelujen avaamiseksi.

Puoluehallituksen esitys oli yksimielinen. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan myös eduskuntaryhmä tukee Suomen Nato-jäsenyyttä.

Marin sanoi puheessaan, että Naton keskeinen merkitys perustuu sen keskinäisille turvatakuille.

– Suomi ja Ruotsi ovat olleet Naton läheisimpiä kumppaneita jo vuosia. Olemme teknisesti hyvin yhteensopivia ja harjoittelemme säännöllisesti Nato-maiden kanssa. Me emme ole kuitenkaan Naton turvatakuiden piirissä.

Marinin mukaan Suomen mahdollinen päätös liittyä Naton jäseneksi voi aiheuttaa vastareaktioita Venäjän toimesta.

– Viestini on, ettei Suomen Nato-jäsenyys ole teko ketään vastaan, vaan se on teko Suomen ja suomalaisten turvallisuuden puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat