Sanna Marin MTV:lle: Hallitus tekee työllisyyspäätökset vielä tämän vuoden aikana

3:37
Katso pääministeri Sanna Marinin (sd.) koko haastattelu MTV uutiset Liven lähetyksestä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) uskoo, että keinot yli 55-vuotiaiden työllisyyden parantamiseksi löytyvät vielä tämän vuoden aikana. 

Työmarkkinajärjestöjen neuvottelut asian tiimoilta päättyivät eilen tuloksettomina. Hallitus oli antanut järjestöille marraskuun loppuun asti aikaa neuvotella keinoista, joilla työuran loppupäässä olevien työllisyyttä kohennettaisiin. 

Neuvotteluissa sekä työnantaja- että työntekijäjärjestöt olivat valmiita poistamaan yli 55-vuotiaiden työllisyyttä heikentävän eläkeputken. 

Järjestöt eivät kuitenkaan päässeet sopuun siitä, miten putken poistoa kompensoitaisiin työntekijöille.

Marin uskoo, että hallitus pääsee asiasta sopuun aikataulussa, eli tämän vuoden aikana. Hallitus pui keinoja jo keskiviikkona.

– Tässä pitää olla mukana niin työllisyysasteen parantamisen elementit kuin tietenkin myös työntekijöiden turvan parantamisen elementit. 

Marin ei vielä valota keinoja

Marinin mukaan hallituspuolueet ovat sitoutunut työllisyysasteen nostamiseen. Hänen mukaansa esimerkiksi lähestyvien kuntavaalien ei saa antaa vaikeuttaa päätöksentekoa.

– Hallitus on hyvin sitoutunut siihen, että työllisyyttä tullaan parantamaan tällä hallituskaudella siten, että päätökset tehdään nyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja