Sankarikoira Lennart herätti omistajansa pakkasyönä – lumihangessa maannut naapuri vältti kuoleman: "Olemme antaneet ekstranakkeja ja herkkupaloja"

Sankarikoira Lennart pelasti paleltuneen naapurin lumihangesta 0:34

Kääpiösnautseri Lennart pelasti noin vuosi sitten naapurinmiehen hengen Vaasan Sundomissa. Sankarikoiran omistajat ovat palkinneet lemmikkiänsä, ja samoin teki ennen joulua myös Kennelliitto.

Tammikuisena pakkasyönä Lennart herätti omistajansa Ann-Sofie Sundin useaan otteeseen.

Sund komensi koiraa olemaan hiljaa, mutta lopulta Lennart sai kiinnitettyä hänen huomionsa. Samalla alakerrasta kuului, kuinka joku yritti avata ulko-ovea.

 – Lähdimme alakertaan tarkistamaan, mikä oli hätänä, ja löysimme pihastamme naapurin miehen tuupertuneena sinne, Sund muistelee.

Paukkupakkasissa sisävaatteissa liikkeellä ollut, löydettäessä hypotermiasta kärsinyt mies selvisi suurella todennäköisyydellä juuri Lennartin toiminnan ansiosta.

"Olemme antaneet pikkuisen ekstraa"

Kennelliitto palkitsi Lennartin ja 17 muuta koiraa sankarikoiran arvoilla hieman ennen joulua. Palkintoja myönnettiin koirille, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Lennart on luonteeltaan Sundin mukaan yleisesti todella rauhallinen eikä juuri hötkyile.

– Ei lähde paljoa ääntä eikä liikettäkään, pysyy hiljaisena ja rauhallisena. Lennart tykkää olla aika paljon omissa oloissaan, Sund kuvailee.

Helsingissä palkittavana käynyt Lennart on suhtautunut titteliinsä vaatimattomasti.

– Kovin nöyränä se on ollut. Ehkä se on huomannut, että on tullut vähän enemmän herkkuja. Olemme antaneet ekstranakkeja ja herkkupaloja,  Sund kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat