Mainos

Samu ja Juho syntyivät kolme kuukautta etuajassa – äiti kiittää Lastenklinikkaa juoksemalla 50 kilometriä

4:13

Samun ja Juhon syntymä oli sellainen ihme, että se sai nyt vuoden ikäisten keskospoikien äidin Heidi Tonterin vetämään Elämänlanka-hyväntekeväisyyskampanjaa Helsingin Lastenklinikan hyväksi.

2:46

– En ole eläissäni saanut näin suurta lahjaa. Pystyn nyt antamaan muille jotain ja haluan jakaa tätä iloa. Haluan kannustaa kaikkia tekemään hyväntekeväisyyttä. 

– Minua on lämmittänyt se, että tuntemattomat ihmiset ovat Facebook-sivumme kautta jakaneet avoimesti kokemuksiaan keskosista. Uskoni ihmisyyteen ja ihmisiin on kampanjan myötä ollut vahvassa nousussa, iloitsee liikuttunut Tonteri.

Juoksuni on kunnianosoitus pojilleni

Tonteri juoksee lauantaina 50 kilometriä Hyvinkäältä Helsinkiin Lastenklinikan Elämänlanka-keräyksen puolesta.

– Tuleva juoksu symboloi Samun ja Juhon matkaa raskauden aikana. Poikien syntymä sai minut miettimään omaa itseänikin ja ylipainoani, joka rajoitti jo elämääni. Vuosi poikien syntymän jälkeen painoni on pudonnut 50 kiloa ja olen päässyt takaisin kiinni urheilulliseen elämäntapaani.

– Haluan haastaa myös muut kanssaihmiset aktivoitumaan hyvän asian puolesta ja osallistumaan keräykseen, vaikka vain pienellä summalla.

– Yksi raastavimmista kokemuksista keskospoikieni sairaalaoloajalla oli se, että jouduimme jättämään pojat hoitoon, kun sairaalaan ei voinut jäädä yöksi, muistelee Tonteri.

Tonteri haluaakin keräyksellään edistää parempaa hoitoa keskoslapsille.

Keskenmenoista syntymän ihmeeseen

Tonteri on kiitollinen Lastenklinikan laadukkaasta hoidosta poikien keskosaikana, sillä raskausaikaa varjostivat vaikeat komplikaatiot jo viikolta 8.

–  Minulla on takana useita keskenmenoja ja kaikki merkit raskausviikolla kahdeksan viittasivat siihen, että tämäkin raskaus päättyy huonosti. Kitkuttelimme päivän kerrallaan eteenpäin ja kaikkien yllätykseksi pääsimme viikolle 24, mutta sitten lapsivesi meni kokonaan. Naistenklinikalla saimme kuin ihmeen kaupalla vielä kuukauden lisäaikaa raskauteen.

– Synnytys meni poikien toiveiden mukaisesti, sillä he alkoivat syntymään viikolla 28, koska Juho-pojalla oli ahdinko. Synnytyksen jälkeen oloni oli epätodellinen. Tunsin samaan aikaan suurta onnea ja suurta huolta, paljastaa Tonteri.

Tonterin mukaan keskoslasten hoito kertoo paljon yhteiskunnan tilasta.

– Se, miten yhteiskunta suhtautuu kaikista heikompiin jäseniin – kuten keskosiin – kertoo paljon. En keksi mitään tärkeämpää asiaa äkkiseltään kuin osallistua Elämänlanka-keräykseen ja täten tukea keskosten hoitoa ja samalla heidän perheidensä hyvinvointia, toteaa Tonteri. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.