Samu Haberin testamentissa lukee Hectorin nimi – artistilegenda oli syynä siihen, miksi Haber jätti aikoinaan taakseen uran hevibändissä

Samu Haber on pitänyt Hectorin osana testamenttiaan vuosia – nyt artistilegenda esitti muusikolle koskettavan yllätyksen 4:42
Samu Haber on pitänyt Hectorin osana testamenttiaan vuosia – nyt artistilegenda esitti muusikolle koskettavan yllätyksen

Samu Haber oli yläasteella hevibändin jäsen, mutta ihastui akustiseen musiikkiin Hectorin biisien kautta.

Sunrise Avenuen perustajajäsen sekä solisti Samu Haber tulee yllätetyksi Laulu rakkaudelle – Secret Song Suomi -ohjelman toisella tuotantokaudella koskettavalla esityksellä muusikko Hectorin eli Heikki Harman sekä Haberin ensimmäisen bändikaverin Jan Hohenthalin toimesta.

Haber ja Hohenthal ovat olleet ystäviä jo yläasteajoilta saakka. He ovat esittäneet nuorena paljon Hectorin kappaleita ja saaneet vaikutteita legendan musiikista omaan tekemiseen. Hohenthalin isä oli yksi Hectorin bändikavereista Cumulus-nimisessä yhtyeessä.

–Tein Samulle yhden biisin ja sanoin, että ”hei voisitko sinä tehdä tähän tekstin?”. Samu oli sitten seuraavana päivänä tehnyt tekstin valmiiksi ja siitä alkoi meidän yhteinen biisien kirjoittaminen ja tekeminen, Hohenthal muistelee Sunrise-duon perustamista yhdessä Haberin kanssa.

Kappaleeksi yllätykseen valikoitui Hectorin yksi suosituimmista biiseistä Mandoliinimies, joka koskettaa Haberia kovasti.

– Olen kirjoittanut testamenttiini, että jos sinä olet täällä, kun minä en ole niin tulisit laulamaan tämän kyseisen biisin, tämä on merkinnyt minulle todella paljon, Haber sanoo Hectorille liikuttuneena.

Miten Hohenthal on vaikuttanut Haberin musiikkiuraan? Katso videolta!

Laulu rakkaudelle – Secret Song Suomi -ohjelma 13. helmikuuta kello 19.30 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.


Lue myös:

    Uusimmat