Samsung-pomo telkien taakse: Tuomio lahjuksen ottamisesta ja kavaltamisesta

Etelä-Koreassa elektroniikkajätti Samsungia tosiasiallisesti johtava varapuheenjohtaja Lee Jae-yong on tuomittu kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen lahjuksen ottamisesta ja kavalluksesta, kertoo maan uuutistoimisto Yonhap.

Lee oli aiemminkin istunut lyhyen ajan vankilassa samasta tapauksesta, mutta oikeudenkäynti uusittiin siinä tapahtuneen menettelytapavirheen takia.

Leen lahjustuomio kytkeytyy korruptiojupakkaan, jonka vuoksi maan entinen presidentti Park Geun-hye erotettiin virastaan. Myös Parkin oikeudenkäynti uusittiin, ja korkein oikeus päätyi viime viikolla pitämään voimassa hänen 20 vuoden vankeustuomionsa.

– On valitettavaa, että Samsung, maan johtava yritys ja maailmanlaajuisesti arvostettu innovaatioiden kehittäjä, on toistuvasti sortunut rikoksiin juuri silloin, kun poliittinen valta on vaihtumassa, oikeuden tuomiossa myös harmiteltiin.

Lee on käytännössä johtanut Samsungia vuodesta 2014. Tuolloin yhtiötä johtanut Leen isä, äskettäin 78-vuotiaana kuollut Lee Kun-hee, sai sydänkohtauksen, joka vei hänet loppuiäkseen koomaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja