Sami Vatasen tilanteessa käänne – avaa nyt, mikä hänen vointinsa on

Suomen jääkiekkomaajoukkueen puolustaja Sami Vatanen oli edellisestä MM-kisojen ottelusta Tshekkiä vastaan sivussa. Tänään hänet nähtiin Leijonien harjoituksissa jäällä hyökkääjänä, mutta illalla hän ei puolivälierässä Slovakiaa vastaan pelaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

– Vointi on hyvä. Vähän oltiin kipeänä, mutta ei siinä mitään sen kummempaa. Nyt käytiin tänään jäällä ja ollaan taas joukkueen mukana, Vatanen kertoi.

Turnauksen kuudessa ottelussaan tehopisteet 1+3 koonneen Vatasen mukaan kyse oli "ihan pienestä, normaalista sairaudesta", jonka myötä hän oli eristyksissä, mutta nyt tauti on täysin ohi.

– Kaiken maailman testejä tehtiin ja kaikki olivat negatiivisia.

– Kiva oli päästä taas jätkien mukaan ja nähdä meininkiä tässä. Ei muuta kuin jännitetään iltaa kohti. Varmaan tulee jännittämään paljon enemmän katsomossa tänään kuin että olisi itse kentällä.

Viikonloppuna sairastunut ja tiistaisesta lohkovaiheen päättäneestä Tshekki-pelistä sivussa ollut Vatanen kiteytti, että "ei tietenkään ollut kivaa joutua sivuun" kesken MM-kisojen.

– Sille ei voi mitään. Nyt vain tehdään hommia, että päästään kuntoon taas ja pelaamaan.

Vatanen ei kuitenkaan miettinyt sanojensa mukaan hetkeäkään, että kisat olisivat hänen osaltaan kokonaan ohi.

Valmis tositoimiin

Jos Leijonien turnaus jatkuu puolivälierän jälkeen, Vatanen uskoo olevansa takaisin pelaamassa.

– Kyllä tässä kunnossa ollaan. Totta kai pojat pelaavat hyvin ja se on valmentajan päätös siinä vaiheessa, mutta hommia tehdään, että ollaan valmiina pelaamaan siinä vaiheessa, kun kutsu taas käy.

Vatanen totesi myös B-lohkon voittaneen leijonajoukkueen olevan kovassa iskussa ja valmis, kun panokset nousevat. "Lähdetään nauttimaan," hän viestittää joukkueelle.

– Rento meininki on jätkillä. Näkee kyllä, että jokainen varmasti nauttii, kun panokset vain kovenevat ja päästään kotiyleisön eteen taas pelaamaan.

Vastassa on "vauhdikas Slovakia", jota vastaan Leijonien ei ole tarvetta reseptiään mullistaa.

– Pelataan ihan samalla lailla kuin olemme pelanneet. Ei tarvitse muuttaa yhtään ketään vastaan asioita. Keskitytään omaan tekemiseen. Puolustetaan tiiviisti viidellä ja hyökätään tiiviisti viidellä. Yhteispeli on kuitenkin meidän A ja O tässä. Jatketaan samalla lailla yv:llä ja av:lla. Jussi (Olkinuora) hoitaa kuitenkin maalilla hommansa, sitä ei tarvitse edes mainita. Hienosti on pelannut.

– Innolla odotan, että pääsee katsomaan, ja voittoa lähdetään hakemaan.

Suomen ja Slovakian välinen MM-puolivälierä käynnistyy Tampereen Nokia Arenalla kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat