Sami Välimäen päihittäneen amerikkalaisen elämä mullistui: humalaisen baarikansan paimentajasta miljonääriksi – "Ihmiset tulivat hulluiksi"

Sami Välimäki, 25, teki viikonvaihteessa suomalaista golfhistoriaa sijoittumalla toiseksi lajin tärkeimpänä tunnetun PGA-kiertueen kilpailussa Meksikossa. Noin 815 000 euroa saavutuksestaan ansainnut Välimäki taisteli kuitenkin myös kilpailun voitosta loppuun asti, mutta hävisi kahden lyönnin erolla Yhdysvaltain Jake Knappille, jonka lähihistoriasta löytyy varsin toisentyyppisen ammatin harjoittamista.

Kaudella 2021-2022 Knappin peli takkusi pahasti: hän ei selvinnyt lainkaan viikonlopun jatkokierroksille kaikkiaan 20:ssä kauden 36 kilpailusta. Knapp myös menetti pelioikeutensa yhden pykälän PGA:n alapuolelta löytyvälle Korn Ferry Tour -kiertueelle.

Akuuttiin rahapulaan ajautunut peluri tuumaili tulevaisuuttaan ja päätti tarttua siinä vaiheessa ovimiehen työhön tavernassa Kalifornian Costa Mesassa. Pätkätyö jäi lopulta yhdeksän kuukauden mittaiseksi.

– Kun seisot siellä yhdeltä yöllä joka perjantai ja lauantai, ymmärrät, miten hyvin asiat olivat golfammattilaisena. Tuo kokemus karaisti minua ja ammensin siitä motivaatiota päästäkseni sinne, missä olen tänään, Knapp sanoi ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan.

– Menin sinne alun perin baarimikon apulaiseksi. He kuitenkin tarvitsivat turvallisuusihmistä ja mietin, etten tiedä, olenko riittävän isokokoinen, mutta ainakin voin seistä siellä ja näyttää kovalta, Knapp veisteli PGA:n verkkosivuilla.

– Se oli hullumpaa kuin ajattelin. Halloween oli toinen työviikonloppuni, sitten tulivat uudenvuodenilta ja välipäivät. Ihmiset tulivat hulluiksi.

Knappin kokemus karttui tehtävässä yllättävällä tavalla, kun tämän esimies jättäytyi töistä mainittuna uudenvuodeniltana.

– Turvallisuuspäällikkömme oli rumpali bändissä, jolla oli keikka uudenvuodenilta. Hän pyysi, voisinko vastata turvallisuudesta ravintolassa. Olin ollut töissä vain kolme kuukautta, eikä minulla ollut aavistustakaan mitä olin tekemässä, mutta selviydyin. Yritin estää ihmisiä satuttamasta toisiaan, ja jos he yrittivät, kannoin heidän parkkipaikalle.

Knappin elämäntilanne on toden totta muuttunut. Tuore Meksikon kilpailun voitto kerrytti hänen kassaansa 1,3 miljoonalla eurolla. Samalla hän varmisti paikan tulevissa major-turnauksissa Mastersissa ja PGA Championshipissa sekä "viidentenä majorina" tunnetussa The Players Championshipissa.

NHL-seura Anaheim Ducksin uskolliseksi kannattajaksi tunnustautuva Knapp kertoi omistaneensa voittonsa viime huhtikuussa menehtyneelle isoisälleen, jonka kanssa tällä oli läheiset ja lämpimät välit.

Knapp löytyy tuoreen voittonsa myötä golfin maailmanlistan sijalta 52. Viime vuoden lopussa lukema oli vielä toisenlainen, 174. Sami Välimäki löytyy saman taulukon lukemasta 79.

Lue myös:

    Uusimmat