Sami Välimäki historialliseen saavutukseen miljoonakiertueella – nettosi muhkean tilin

Sami Välimäki sijoittui toiseksi golfin PGA-kiertueen kilpailussa Meksikossa. Kärkisijan nappasi ensimmäiseen PGA-voittoonsa karauttanut Yhdysvaltain Jake Knapp.

Kaksikko taisteli voitosta aivan viime metreille saakka, ja Välimäki jäi lopulta vain kahden lyönnin päähän Knappin tuloksesta. Välimäen kokonaistulos neljän kierroksen jälkeen oli 267 ja Knappin 265.

Viimeiselle kierrokselle neljä lyöntiä Knappia jäljessä lähtenyt Välimäki kuroi kierroksen puoliväliin mennessä tasoihin yhden birdien ja eaglen siivittämänä. Takaysin alussa Välimäen kaksi bogia veivät Knappin takaisin kahden lyönnin johtoon.

Ensimmäisellä ja toisella kierroksella Välimäki oli tehnyt birdien takaysin kahdella viimeisellä reiällä. Kolmannellakin kierroksella birdie irtosi viimeisestä reiästä.

Viimeisellä kierroksella alkukilpailun taika ei kuitenkaan uusiutunut, vaan sekä Knapp että Välimäki ylsivät viimeisillä rei'illä pariin, eikä Välimäki päässyt nousemaan enää takaa-ajoasemastaan.'

PGA-uran paras sijoitus

Välimäki oli kärkikahinoissa koko kilpailun ajan. Hän lähti toiselle kierrokselle toiselta sijalta ja päätti kierroksen jaetulla kärkisijalla Knappin ja kahden muun pelaajan kanssa. Kolmannen kierroksen myötä Välimäki palasi kuitenkin jälleen toiselle sijalle.

Meksikon kilpailun sijoitus on Välimäen tähänastisen PGA-uran paras.

Välimäen osuus 8,1 miljoonan dollarin kokonaispotista on 882 900 dollaria eli noin 815 000 euroa. Knapp puolestaan kuittasi voitostaan noin 1,3 miljoonaa euroa. Ennen tätä Välimäki oli ansainnut urallaan palkintorahoja noin kolme miljoonaa euroa.

Nokialainen 25-vuotias Välimäki on ensimmäinen suomalainen, joka pelaa PGA-kiertueella. Välimäki pelasi ensimmäisen kilpailunsa PGA-kiertueen jäsenenä tammikuussa Honolulussa Havaijilla. Hän oli varmistanut PGA-paikkansa viime vuoden lopulla Euroopan-kiertueen rankingin kautta.