Sami Nikulla hurja suunnitelma tulevasta

Ilves tekee 1-1 maalin 1:18
Sami Niku nappasi pudotuspeleissä yhden tehopisteen – se syntyi tämän Ilves-osuman yhteydessä

SM-liigan puolustajien pistepörssin voittaneella Sami Nikulla on hurja suunnitelma tulevasta, kertoo agentti Jarmo Kork.

Niku, 27, aloitti kautensa JYP-puolustajana. Hän siirtyi keväällä kohahduttavien käänteiden saattelemana mestarisuosikki Ilvekseen. Niku takoi runkosarjassa tehot 12+37=49 ja voitti pakkien pistepörssin. 

Ilveksen kausi päättyi tyrmäävästi jo puolivälieriin. Niku tehoili 16 runkosarjan Ilves-ottelussaan 12 pistettä, mutta pudotuspeleissä kiekollinen puolustaja jäi vain yhteen syöttöpisteeseen. 

Nikun sopimus koski vain loppukautta, joten edessä on uuden sopimuksen sorvaaminen. 

Nikun agentti Jarmo Kork linjaa suojattinsa tavoittelevan ensisijaisesti paluuta NHL:ään.

– Olen ollut meidän Pohjois-Amerikan toimistoon yhteydessä. Ensisijaisesti katsotaan yhden suunnan NHL-sopimusta. Se on nyt se ensimmäinen suunnitelma, Kork kommentoi MTV Urheilulle.

Niku palasi Suomeen ja kasvattiseuraansa JYPiin kaudeksi 2022–2023. Hän ehti pelata Pohjois-Amerikassa viiden sesongin ajan. Tilille kertyi 67 NHL-ottelua Winnipeg Jetsin ja Montreal Canadiensin riveissä.

Korkin mukaan SM-liigassa jatkaminen on tässä vaiheessa kaukana prioriteettilistan kärjestä. 

Onko Keski-Eurooppa seuraava vaihtoehto ja SM-liiga vasta sen jälkeen?

– Kyllä se varmaan todennäköistä on. Ensin katsotaan NHL-kuvio, että onko se mahdollinen. Tuolla iällä ei enää lähdetä millään kahden suunnan sopimuksella. 

– Neuvottelut NHL:n osalta alkavat vasta Pohjois-Amerikan kauden päättymisen jälkeen. Muita päätöksiä ei tässä vaiheessa ole vielä tehty, Kork päättää.

Lue myös:

    Uusimmat