Mainos

Salpalinjan sodanajan linnoitusketju luovutetaan yksityiskäyttöön – ei enää puolustuksellista arvoa

Valtio katsoo, että Salpalinjan rakenteilla ei ole enää puolustuksellista arvoa. Sen sijaan niillä on historiallinen arvo, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi matkailussa ja virkistyskäytössä. Sen takia rakenteet luovutetaan Salpalinjan maanomistajille.

Museovirasto on määritellyt Salpalinjan Suomen valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Jatkossa Museovirasto neuvoo ja ohjeistaa, jos Salpalinjan kohteita halutaan kunnostaa.

Valtiovarainministeriö alkaa valmistella Salpalinjaan liittyvien käyttöoikeusrajoitusten purkamista.

– Puolustustarpeiden sijaan Salpalinjan tulevaisuus on pikemminkin historiallisissa arvoissa ja matkailu- ja virkistyskäytössä. Käyttöoikeuksien rajoitukset ovat asettaneet esteitä ja hidasteita tälle toiminnalle, sanoo kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

Salpalinjan linnoitusketjua hyödynnetään jo nyt jossain määrin matkailussa. Tästä esimerkkejä ovat  Salpalinja-museo, Bunkkerimuseo ja 55 kilometriä pitkä Salpapolku.

Käyttöoikeudeltaan rajoitettuja Salpalinjan rakenteita on yhteensä 340 maanomistajan mailla. Heille asiasta on jo lähtenyt kirje.

Korjaus 21:05: Korjattu jutun viimeinen osa. Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että Salpalinjan rakenteita on kaikkiaan 340 maanomistajan mailla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.