Mainos

Salon kaupunginjohtaja Microsoft-pommista: Nyt koetellaan jo uskoa tulevaisuuteen

Salossa saatiin tänään karmeita talousuutisia, kun Microsoft ilmoitti rajuista vähennyksistä osana maailmanlaajuista säästökuuriaan.

Yhtiö vähentää Suomesta enintään 2300 työntekijää seuraavien kuukausien aikana. 

Uutinen iskee erityisesti Saloon, jossa Microsoft lopettaa toimintansa kokonaan.

Salon kaupunginjohtajan Antti Rantakokon äänestä kuultaa pettymys. Hän kuuli Microsoftin uutisen tänään.

– Kyllähän se meille on kova pala kaikkien entisen lisäksi. On ollut riittävästi rakennemuutosta ja muuta, ja jatkoa vaan tulee, Rantakokko sanoo MTV Uutisille.

– Salossa on 1000 työpaikkaa. Tällaisia hyväpalkkaisia työpaikkojen tilalle saaminen on kova juttu. Tämä vaikuttaa sekä työllisyyteen, mutta myös ostovoimaan ja viiveellä myös kaupungin talouteen. Meidän pitäisi saada äkkiä uutta yritystoimintaa tilalle. 

Salon työtehtäviä siirretään Espooseen ja Tampereelle.

– Tulevaisuudenuskoa ja eteenpäin pääsemistä tässä koetellaan. Lähdetään siitä, että usko ei kuitenkaan katkea ja lähdetään hakemaan heti uutta tilalle.

Microsoftilla on nyt Suomessa noin 3200 työntekijää, jotka työskentelevät pääosin puhelinliiketoiminnoissa.  

Hallitus varautuu antamaan syyskuussa lisäbudjetin Microsoftin irtisanomisaikeiden takia. Valtio tukee irtisanottavia ja erityisesti Salon seutua muutoksessa. 

– Olemme lyhyesti olleet yhteyksissä hallituksen suuntaan. Kyllä siellä haetaan toimenpiteitä meidän tueksi. Ilokseni totesin myös, että Microsoftilla on luvassa paketti, jossa on tiettyjä aineksia heidän kauttaan olemassa. Yhteiskuntavastuuta löytyy siis siinä mielessä, kaupunginjohtaja Rantakokko sanoo.

Microsoftin paketissa oli Rantakokon mukaan lupauksia uusista työmahdollisuuksista, lähtöpaketeista sekä yritystoiminnan tukemisesta.

Kaikkiaan yhtiö vähentää maailmanlaajuisesti enintään 7800 työntekijää lähinnä puhelinliiketoiminnasta ja siihen liittyvistä toiminnoista.  

Yhtiö kertoo tekevänsä myös 7,6 miljardin dollarin eli noin 6,9 miljardin euron alaskirjauksen Nokian matkapuhelinyksiköstä, joka siirtyi Microsoftin omistukseen viime vuonna.

Kaupasta sovittiin syksyllä 2013. Microsoft maksoi yksiköstä Nokialle runsaat 5,4 miljardia euroa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.