Salon huhtikuisen päiväkotipalon syynä sähkölaitevika

Salon huhtikuisen päiväkotipalon syynä mitä todennäköisimmin sähkölaitevika, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi.

Salossa Tupurin kaupunginosassa syttyi 17. huhtikuuta päiväkodin kattorakenteet tuleen. Sekä päiväkotilaiset että päiväkodin henkilökunta evakuoitiin palon alta.

Palojälkien ja näköhavaintojen perusteella tulipalo syttyi päiväkodin sisäänkäynnin lähettyviltä, poliisi kertoo tiedotteessaan. Palon todennäköisin syttymissyy on vioittunut sähköasennuskaapeli

– Tutkinnassa saatiin selvitettyä, että tulipalon todennäköisin syttymissyy on tuulikaappikojeen magneettiventtiiliä ohjaava sähköasennuskaapeli, sanoo asian tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Kyynäräinen tiedotteessa.

– Kaapelia tutkittiin mikroskooppitutkimuksilla ja siinä havaittiin pieniä mekaanisia vaurioita, jotka viittaavat kotihiiren, metsähiiren tai jonkin muun pienjyrsijän aiheuttamiksi.

Kyynäräisen mukaan tulipalon syttymispaikka oli heti alusta alkaen melko selvä, mutta se mikä tulipalon aiheutti, ei alkuun ollut tiedossa.

– Tutkinta kuitenkin tuotti tulosta ja suurella todennäköisyydellä oikea syttymissyy on selvinnyt, vaikka täysin varman syttymissyyn selvittäminen on usein mahdotonta. Tässä tapauksessa palon aiheutti mitä todennäköisimmin sähkölaitevika, Kyynäräinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat