Salkun arvo hulppeat 62 miljardia – Suomen suurin eläkevakuuttaja päättää ottaa lisää riskiä: Tätä se saattaa tarkoittaa

Työeläkevakuuttaja Keva on päättänyt nostaa sijoitustensa riskitasoa. Kevan hallitus tavoittelee tekemällään päätöksellä sitä, että sijoitusten tuotto kasvaa pitkällä aikavälillä. 

Toisaalta riskitason nosto tarkoittaa sitä, että Kevan sijoitustuotto heiluu lyhyellä aikavälillä aiempaa enemmän.

Kevan tänään julkaisemassa aineistossa kuitenkin perustellaan, että tuottojen heilunta lyhyen aikavälillä ei ole Kevan sijoitusstrategiassa yhtä tärkeä kuin se, miten sijoitukset tuottavat pitkän ajan kuluessa.

Keva on kattanut keräämiensä eläkemaksujen ja maksamiensa eläkkeiden välistä erotusta sijoitustuotoillaan vuodesta 2017. Keva arvioi, että sijoitusten merkitys eläkkeiden maksamiseen kasvaa myös tulevaisuudessa.

– Riskitason nostoa on hyvä aloittaa toteuttaa nyt, kun Kevan jäsenyhteisöjen eläkejärjestelmän rahoituspohja on vahva, päätöstä perustellaan.

Salkun arvo yli 62 miljardia euroa

Tyypillisin tapa riskin nostamiseen on Kevan mukaan se, että pörssilistattujen osakkeiden määrää kasvatetaan sijoitussalkussa. Myös listaamattomiin yrityksiin ja yrityslainoihin tehtävät sijoitukset rinnastuvat riskitasollaan pörssiosakkeisiin, Kevassa katsotaan.

– Myös muut sijoituslajit voivat siis olla tapa nostaa sijoitussalkun kokonaisriskiä, todetaan Kevan julkaisemassa aineistossa.

Julkisen alan, kuten valtion, hyvinvointialueiden ja kuntien työntekijöiden eläkkeistä vastaava Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja ja myös Suomen suurimpia sijoittajia. Kevan sijoitussalkun markkina-arvo oli viime vuoden lopussa yli 62 miljardia euroa. Keva vastaa tällä hetkellä noin 1,3 miljoonan suomalaisen eläkkeiden maksusta.

Lue myös:

    Uusimmat