Salattujen elämien (Venla Saartamo & Jonna Keskinen) kassi:

- pussi nuudeleita - avokado - Mozzarella-juustoa - 2 tuoretta parsaa - Geisha-patukka - pähkinöitä - kaali

Jyrki Sukulan, Venlan ja Jonnan menu:

Salaatti avocadosta ja mozzarellasta

avokado mozzarella-juustoa suolaa pippuria öljyä sitruunamehua

Kuori avocadon puolikkaat ja poista kivi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle "viuhkaksi". Mausta suolalla,pippurilla, sitruunanmehulla ja tilkalla öljyä. Leikkaa puolikas buffalo-mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja asettele avocadon viereen, mausta öljyllä ja pippurilla.

Keittettyä parsaa ja kananmunaa

parsa kananmuna sitruunamehua suolaa pippuria voita

Kuori parsa ja keitä suolalla, sitruunanmehulla ja voilla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Keitä kananmuna ja raasta se kypsänä karkalla terällä. Laita parsat lautaselle ja ripottele päälle kananmuna- raastetta, mausta pippurilla ja kaada pälle voisulaa.

Wokki

pussi nuudeleita kaali punasipuli keltasipuli valkosipulia ruohosipulia chiliä kardemummaa soijaa sitruunamehua

Liota nuudeleita kuumassa vedessä muutama minuutti ja valuta hyvin. Suikaloi kaali, punasipuli ja keltasipuli ja hienonna valkosipuli sekä ruohosipuli. Wokkaa kuumalla pannulla tilkassa öljyä kasvikset ja lisää liotetut nuudelit. Mausta chilillä, kardemummalla, soijalla ja sitruunanmehulla.

Mozzarella -kaalikääryle

kaalia mozzarella-juustoa basilikaa suolaa pippuria chiliä hunajaa

Kääri isoon ryöpättyyn savojinkaalikääryleeseen mozzarellasiivu ja basilikanlehti, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kääri kääryleet uunipellille ja valuta päälle tilkkanen hunajaa. Paista uunissa noin 6-7 minuuttia ja tarjoile jugurttibasilika -kastikkeen kanssa.

Jugurttikastike

ruoanvalmistusjugurttia basilikaa suolaa valkopippuria

Valuta ruuanvalmistusjugurttia hetki ja pilko joukkoon basilikaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Geisha -jälkiruoka

Sulata hellästi geisha -patukka ja vaahdota se kerman kanssa. Tarjoile suklaavaahto sitrussalaatin kanssa, jossa on sitruunan ja limen lohkoja tarkkaan fileoituna. Soseuta hasselpähkinöitä yleiskoneessa ja mausta sokerilla sekä Cointreau-liköörillä.

Lue myös:

    Uusimmat