Mainos

Salama iski Porvoon tuomiokirkkoon

Porvoon tuomikirkko on kärsinyt pienistä vesivahingoista salaman iskettyä kirkkoon tänään iltapäivällä.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Petri Lyttisen mukaan ison ja pikkukirkon eteisiin pääsi jonkin verran vettä sen jälkeen kun katolla olleet sprinklerit laukesivat salaman iskusta.

- Automaattiset sammutuslaitteistot rakennettiin tuhopolton jälkeen valelemaan kattoja eli ulkoista paloa varten. Vettä tuli sprinklereiden täydeltä niin ison kuin pikkukirkon katoilta, ja jonkin verran vettä pääsi molempien kirkkojen eteistiloihin.

Kirkkoon päässeen veden määrää on vaikeata arvioida.

- Vettä tuli useiden minuuttien ajan, eli siinä ajassa on ehtinyt päästä tuhansia litroja vettä minuutissa. Paljon sieltä on vettä tullut. Sitä valui myös kirkon pihan täydeltä Porvoon vanhaan kaupunkiin kujia pitkin, Lyttinen kertoo.

Häät jatkuivat salamasta huolimatta

Salaman iskun nähnyt Radion Novan juontaja Salsa Sinisalo kertoi, että ennen salaman iskua Porvoossa oli satanut rankasti.

- Salaman iskettyä sprinklerit laukesivat ja alkoivat huutaa kirkon katolla. Ne on varmaankin asetettu melko herkiksi. Mitenköhän käy viikonloppuna kirkossa pidettävien häiden, pohti Sinisalo.

Salaman iskun aikana kirkoissa olleet vihkimiset eivät päivystävän palomestari Lyttisen mukaan keskeytyneet.

- Vesi ei häirinnyt häätoimituksia, koska paloa ei ollut. Annoimme vihkiseremonioiden jatkua ja ihmiset saivat onnellisesti toisensa meidän toimenpiteistämme huolimatta.

Kirkon kärsimiä vahinkoja aletaan arvioida jo tänään. Porvoon tuomiokirkon katto paloi tuhopoltossa vuonna 2006. Korjaustyöt saatiin valmiiksi vuoden 2008 marraskuussa.

Myös Lohjalla on koettu tänään voimakas sääilmiö, kun rankka raekuuro vaikeutti ajamista Turun moottoritiellä. Paikalla olleen silminnäkijän mukaan osa autoista pyrki suojaan siltojen alle ja moottoritien tunnelista sammuivat valot hetkeksi.

Seuraa saderintaman liikkeitä sää-sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.