Salaliittoteoriat jylläävät: Miksi Eiffel-torni pimeni? Mitä Trump oikeasti tviittasi?

Pariisin terrori-iskuista liikkuu monenlaista valheellista tietoa etenkin sosiaalisessa mediassa.

France24 on koonnut nettisivulleen koko joukon kuvia ja videoita, joilla huhuja ja olettamuksia on yritetty todistaa.  
France24:n mukaan arabiankielisessä sosiaalisessa mediassa on levinnyt laajalti kuvia Calais´ssa maahanmuuttajien leirissä syttyneestä palosta. Tekstien mukaan terrori-iskuista raivostuneet ranskalaiset sytyttivät toissaöisen palon tahallaan kostoksi Pariisin iskuista. Calais´n viranomaisten mukaan palo on kuitenkin onnettomuus.  

Iskujen jälkeen somessa välitettiin kuvia pimeästä Eiffel-tornista. Jotkut väittivät pimennyksen olleen terroristien tekoa, toiset sanoivat, että asialla olivat viranomaiset, jotka halusivat kunnioittaa kuolonuhreja. France24 huomauttaa, että tornin valot sammutetaan joka yö klo 1. Levinneimpien joukossa oli kuva, jonka France24:n mukaan julkaisi tammikuussa Sky News.  

Miljardööri Donald Trumpin väitettiin lähettäneen tviitin, jossa hän yhdisti iskut ja Ranskan aselakien tiukkuuden. France 24 kertoo, että kyseinen tviitti on todella Trumpin, mutta hän tviittasi sen Charlie Hebdon iskujen jälkeen. Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Trump oli tällä kertaa paljon maltillisempi: hän omisti tviitissään rukouksensa Pariisin iskujen uhreille ja panttivangeille.  

Lue myös:

    Uusimmat