Salaliittoteoreetikot väittävät Texasiin satanutta lunta hallituksen juoneksi – heidän mukaansa valelumi ei sula edes mikrossa

1:46
Vietnamin sodan veteraani menehtyi hypotermiaan Teksasin äärisään aiheuttaman sähkökatkoksen takia

Teksasin harvinainen lumimyräkkä on herättänyt osassa kansalaisia epäilyjä siitä, voiko vastaava luonnonilmiö olla edes mahdollinen kyseisellä alueella.

Poikkeuksellisen raju talvimyrsky runteli Texasia viime viikolla. Se aiheutti monenlaisia pulmia lumeen tottumattomille asukkaille ja vei muun muassa sähköt miljoonilta.

Salaliittoteoreetikot ovat väittäneet lunta hallituksen juoneksi ja pyrkineet todistamaan väitteensä muun muassa sulattamalla sitä mikrouunissa ja hiustenkuivaajilla ja polttamalla sitä.

Videoita aiheesta on jaettu etenkin TikTok-sovelluksessa. 

Ilmiöstä uutisoi muun muassa IFLScience-sivusto.

"Miksi lumi ei sula?"

Epäilijöiden mielestä on outoa, että lumi ei muutu lämmittäessä nestemäiseksi.

– Se ei muutu vedeksi ei tipu eikä mitään. Ja jos laittaa sitä mikroaaltouuniin, se alkaa kipinöidä, koska siihen on sekoitettu metallia, kotikemistit pohtivat videoilla.

Todellisuudessa kyse on luultavasti niin sanotusta sublimoitumisesta, jolloin lämmitetty jää höyrystyy nesteytymisen sijaan.

Lämpö muuttaa jäätyneen eli kiinteän veden höyryksi, eli kaasuksi, minkä vuoksi nestettä ei näy.

Suurimmat syypäät: Gates ja Biden

Lumesta häkeltyneet salaliittoteoreetikot pitävät suurimpina syypäinä tapahtuneeseen Yhdysvaltain tuoretta presidenttiä Joe Bidenia ja teknologiaguru Bill Gatesia.

Epäilyjä on herättänyt etenkin Gatesin lahjoitus Harvardin yliopiston Scopex-projektille. Hankkeessa aiotaan testata sitä, miten auringonvaloa voi himmentää ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja