Hirmupakkaset saivat texasilaismiehen ulos koirien kanssa sukset jalassa, poikkeuksellinen sää ei kuitenkaan ole vitsi – sähköstä maksetaan kymmenkertaisia hintoja

0:20
Katso videolta, kuinka talviurheilu sujuu teksasilaismiehen tyylillä!

Texasin poikkeuksellinen sää on saanut ihmiset luoviksi. Osavaltion tilanne on kuitenkin edelleen huolestuttava.

Viime viikon sunnuntaina kuvatulla videolla näkyy, kuinka kaksi koiraa vetävät sukset jalassa olevaa texasilaismiestä eteenpäin. 

Poikkeuksellinen kylmyys ja lumisade ovat saaneet ihmiset selkeästi ottamaan ilon irti erikoisin tavoin. Asialla on myös kääntöpuoli.

Ihmiset kuolevat hypotermiaan

Yhdysvalloissa useita osavaltioita kurittaneeseen talvimyrskyyn liittyviä kuolemantapauksia on kirjattu tällä viikolla noin 70.

Kentuckyssa kaksi vanhempaa naista menehtyivät hypotermiaan tällä viikolla. Uutisoimme myös aiemmin, kuinka 11-vuotias poika löytyi kuolleena lämmittämättömästä matkailuvaunusta. 

Kuolinsyyntutkija Mark Hammondin mukaan ihmiset eivät halua mielellään lähteä kotoaan.

– He ajattelevat, että sähköt tulevat pian takaisin, hän kertoo CNN:lle. 

Presidentti Joe Biden ilmaisi eilen haluavansa julistaa Texasiin suuronnettomuustilan.

Tällä hetkellä sähköt on saatu palautettua lähes koko osavaltioon, mutta miljoonat ihmiset ovat edelleen ilman puhdasta juomavettä. 

Sähkön hinta karannut käsistä

Talvimyrskyn myötä sähkölaskujen summat ovat nousseet myös järkyttävän korkeiksi. New York Timesin mukaan niille asiakkaille, joiden sähköjen hinnat eivät ole kiinteitä, laskujen numerot ovat olleet tähtitieteellisiä.

63-vuotias veteraani Scott Willoughby kertoo lehden haastattelussa käyttäneensä lähes kaikki säästönsä sähkölaskun maksamiseen. 

Miehen sähkölaskun summaksi oli ilmoitettu yli 13 000 euroa, eli 70 kertaa enemmän, kuin mitä hän yleensä maksaa kaikista ”palveluista” yhteensä.

– En voi tehdä asialle mitään, mutta se rikkoo minut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja